NaslovnicaVijestiIZ TOTTENHAMA ODGOVORILI: Evo koliko novca traže za Christiana Eriksena!

IZ TOTTENHAMA ODGOVORILI: Evo koliko novca traže za Christiana Eriksena!

Prema pisanju engleskih novina Daily Mail, trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino i vlasnik Daniel Levy donijeli su odluku kako su spremni dozvoliti odlazak Christiana Eriksena ukoliko stigne odgovarajuća ponuda za njega do kraja prelaznog roka.

Tottenham spreman prodati Eriksena

Naime, u izvješću piše kako su se Pochettino i Levy sastali u četvrtak, te raspravljali o ‘teškoj situaciji’ u kojoj se nalaze kada je u pitanju 27-godišnji veznjak. Naime, donijeli su odluku kako će prihvatiti ponudu vrijednu 60 miliona eura za Danca, s obzirom da bi ga mogli izgubiti besplatno sljedećeg ljeta kada mu ističe ugovor.

Levy ne namjerava dozvoliti da se to desi, uprkos tome što je Pochettino mišljenja kako je Eriksen itekako potreban njegovom timu. Pred utakmicu protiv Newcastlea kod kuće, njegovu 500. u trenerskoj karijeri, argentinski stručnjak je priznao kako je zabrinut za budućnost playmakera.

Rekao je: “Situacija nije najbolja, ni za njega, ni za klub. Razumijem i klub, razumijem i igrača. Pokušavamo minimizirati problem, smiriti situaciju. Eriksen je važan igrač i potreban je ovom timu. Nije lako, mnogo je špekulacija, ali to ne utiče na njega. Uvijek sam otvoren za pomoć klubu i podršku odlukama Daniela Levyja. Znam da odluke poput ove nisu lagane, ali pokušavam pomoći klubu i igraču.”

O 500. utakmici u karijeri je rekao: “To je skoro 50 službenih utakmica godišnje i znači da nisam imao praznike (smijeh). Osjećam se vrlo sretno i ponosno.”

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!