NaslovnicaVijestiIzabrani najbolji igrači sezone u Serie A, nema Ronalda!

Izabrani najbolji igrači sezone u Serie A, nema Ronalda!

Izabrani su najbolji igrači sezone u Serie A, a zanimljivo je da niti u jednoj kategoriji nema zvijezde Juventusa Cristiana Ronalda.

Napadač Juventusa Paulo Dybala imenovan je za najboljeg igrača italijanske Serije A, nakon što su čelnici Lige objavili rang listu najboljih igrača u sezoni 2019/20.

Iako je postigao 31 gol (drugi strijelac lige), uz pet asistencija, Portugalac je izostavljen sa liste laureata.

“Mjerenje učinka zasniva se na zvaničnim statistikama Serije A, koje predstavljaju objektivni kriterij. Bila je ovo teška sezona sa ubrzanim završetkom, ali su ovi igrači demonstrirali talenat u svim utakmicama koje su igrali. Zahvaljujemo im od srca kao i svim sportistima na njihovom profesionalizmu, posvećenosti i žrtvovanju”, kazao je izvršni direktor Serije A Luigi De Siervo.

Najbolji igrači Serije A u sezoni 2019/20:

  • MVP – igrač sezone: Paulo Dybala (Juventus)
  • Najbolji mladi nogometaš: Dejan Kulusevski (Parma)
  • Najbolji napadač: Ciro Immobile (Lazio)
  • Najbolji vezni igrač: Alejandro Gomez (Atalanta)
  • Najbolji odbrambeni igrač: Stefan de Vrij (Inter)
  • Najbolji golman: Wojciech Szczesny (Juventus)

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!