NaslovnicaVijestiIzbornik Belgije objasnio zašto nije pozvao Nainggolana na SP

Izbornik Belgije objasnio zašto nije pozvao Nainggolana na SP

Roberto Martinez, izbornik Belgije, objasnio je zašto nije pozvao Nainggolana na SP u Rusiji, na kojem je reprezentacija Belgije stigla do trećeg mjesta.

Izbornik Belgije Roberto Martinez objasnio je danas zašto na Svjetsko prvenstvo nije vodio jednog od najboljih nogometaša te zemlje Radju Nainggolana.

“Postoje teške odluke, ali to je razlog zašto sam ovde i to je ono što se traži od mene. Nainggolan? Razlog je bila taktika. Nisam mogao da mu dam ulogu koju je imao u klubu. Da sam mogao da koristim 12 igrača na terenu, on bi bio tu” rekao je Martinez belgijskim medijima.

Tadašnji igrač Rome, sada Intera, neočekivano je izostavljen sa spiska reprezentativaca Belgije za Svjetsko prvenstvo, zbog čega je odlučio da se povuče iz nacionalnog tima.

“Bilo bi mi lakše da sam izabrao najpopularnije igrače. Došao sam u Belgiju da uspijem, a ne da gledam ime igrača ili njegovu prošlost. Samo gledam kako radi neko sa kim radim” kazao je Martinez.

Belgija je uprkos njegovom odsustvu ostvarila zapažen rezultat u Rusiji, gde je došla do polufinala.

Belgijanci su u grupi sa Engleskom, Tunisom i Panamom završili na prvom mjestu, da bi u osmini finala nakon velikog preokreta eliminisali Japan, u četvrtfinalu jednog od favorita, Brazil, a u polufinalu je bila bolja Francuska, koja se potom okitila naslovom svjetskog prvaka.

“Crveni vragovi” su utakmici za treće mjesto imali Englesku, savladavši ih još jednom na istom turniru, te su tako osvojili brončanu medalju, predvođeni Edenom Hazardom (srebrna lopta SP) i Romeluom Lukakuom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!