NaslovnicaVijestiIzbornik engleske reprezentacije: Hart je i dalje najbolji vratar

Izbornik engleske reprezentacije: Hart je i dalje najbolji vratar

Selektor nogometne reprezentacije Engleske Sam Allardyce rekao je da će vratar Joe Hart biti u prvom timu u utakmici protiv Slovačke na početku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Hart

Jedna od glavnih tema u engleskim medijima posljednjih dana je budućnost Harta. Vratar Manchester Cityja je na izlaznim vratima tog kluba (Claudio Bravo je na ulaznim vratima), a to je nedavno potvrdio i trener Pep Guardiola koji je rekao da reprezentativni vratar Engleske slobodno može mijenjati sredinu.

“Problem za bilo kojeg igrača kojeg želite nazvati reprezentaciji može biti to što ne igra u svom timu. Biće igrača koji ne igraju redovito u svojim timovima, ali ja ću odabrati one koji su u najboljoj formi i koji igraju utakmice. Kada je riječ o Hartu, on će sigurno biti u timu”, rekao je Sam Allardyce za Sky Sport.

Novi izbornik Engleske imao je dosta riječi hvale na račun igrača Manchester Uniteda Waynea Rooneya, ali pitanje je da li će on i dalje sa kapitenskom trakom predvoditi Englesku.

“On je oborio svaki rekord i u Premierligi, u Ligi prvaka, na reprezentativnom nivou. On je vrlo dobar kapiten i znat ćete da li će i dalje biti kapetan tek u nedjelju kada budem priopćio popis”, rekao je Allardyce

Joe Hart je svoju profesionalnu karijeru počeo u Shrewsbury Townu u kojem je nastupao od 2003. do 2006. godine, a prethodno je igrao za mlađe selekcije ovog niželigaša. 2006. godine uslijedio je transfer u Manchester City, a od tada je bio na pozajmici u Tranmere Roversima, Blackpoolu i Birminghamu prije nego što je postao stalni golman ‘Građana’. Za reprezentaciju je debitovao 2008. godine i od tada ima 63 nastupa.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!