NaslovnicaVijestiIzbornik Portugala Santos: Nije bitan Cristiano, već ovo!

Izbornik Portugala Santos: Nije bitan Cristiano, već ovo!

Fernando Santos, izbornik Portugala, aktualnog europskog prvaka, rekao je kako fokus ne treba da bude na Cristianu Ronaldu, već na timskom rezultatu.

Izbornik nogometne reprezentacije Portugala Fernando Santos odbio je da se posebno koncentriše na partiju prve zvijezde tima Cristiana Ronalda nakon remija svoje selekcije sa reprezentacijom Ukrajine, istakavši da fokus mora biti na timu.

Fernando Santos izjavio je za medije nakon meča da je njegov tim zaslužio da slavi u Lisabonu, kao i da je zadovoljan igrom svog tima, iako ne rezultatom.

Izbornik Portugalaca očekivano je dobio mnogo pitanja u vezi sa prvom zvijezdom ekipe – Cristianom Ronaldom.

“Nije rješenje da non-stop razmišljamo o tome šta Cristiano misli i da pokušavamo da mu budemo ‘u glavi’. Ono što je bitno je da Portugal nije pobijedio”, izjavio je Santos.

“Igrači nisu zadovoljni nakon remija i to je normalno. Oni igraju u velikim klubovima i žele najbolje rezultate. Moramo da razmišljamo o narednom duelu, sa Cristianom ili bez njega. U tome uopšte nije poenta. Moramo da se koncentrišemo na timsku igru, a ne na to da li će i kako igrati Cristiano“, dodao je 64-godišnji trener, koji je od 2010. do 2014. godine bio izbornik Grčke.

Portugal i Ukrajina nalaze se u grupi B, a preostali timovi su Srbija, Luksemburg i Litvanija, a zemlja Luksemburg je u međusobnom okršaju sa Litvanijom u petak slavio rezultatom 2:1.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!