NaslovnicaVijestiIznenadio sve svojim izborom: Roberto Firmino imenovao 12 najboljih igrača u Premier...

Iznenadio sve svojim izborom: Roberto Firmino imenovao 12 najboljih igrača u Premier ligi

Napadač Liverpoola i reprezentativac Brazila Roberto Firmino trenutno igra u nevjerovatnoj formi, te je bez sumnje jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji na svijetu.

Firmino imenovao najbolje igrače

Ipak, mnogi su iznenađeni zbog njegovog mišljenja o nekim kolegama iz Premier lige. Naime, Firmino je u intervjuu za Goal imenovao 12 igrača iz ‘velike šestorke’, za koje smatra da su najbolji u ligi, a na listi se našao i veznjak Tottenham Hotspura Moussa Sissoko, što je izazvalo veliku raspravu ljubitelja nogometa na društvenim medijima, koji su ismijali Firmina.

“Imamo dosta sjajnih igrača u engleskom nogometu, teško je odabrati samo jednog”, rekao je Brazilac, te nastavio: “Zato je ovo najpopularnija liga na svijetu sa mnogo kvalitetnih timova. Možemo spomenuti golgetere – Mohameda Salaha i Harryja Kanea. Također su tu i Gabriel Jesus, Kevin De Bruyne i Ilkay Gundogan u Manchester Cityju, te Paul Pogba i Romelu Lukaku u Manchester Unitedu. Moussa Sissoko i Mousa Dembele u Tottenhamu. Willian i Eden Hazard u Chelseaju, Mesut Ozil u Arsenalu.”

Zatim je nastavio govoriti o igračima za koje smatra da su najbolji u njegovom timu: “Da ne spominjem Manea, Emrea Cana, Dejana Lovrena i mnoge druge dobre igrače koje imamo ovdje u Liverpoolu. Ovo je liga za velikim zvijezdama. Skoro svi koje sam nabrojao će biti na Svjetskom prvenstvu.”

[su_no1forfootball]

26-godišnjak je također komentarisao i nevjerovatnu formu u kojoj se nalazi, te priznaje kako u karijeri nikad nije igrao bolje: “Ovo je najbolji trenutak u mojoj karijeri. Sretan sam jer su stvari pozitivne u mom životu, i privatno i profesionalno. Dobra forma u kojoj se tim nalazi mi također pomaže, svi se slažemo jako dobro. Klopp je izvrstan taktičar i izvrstan trener.”

Bivši igrač Hoffenheima je pričao i o odlasku sunarodnjaka Philippea Coutinha sa Anfielda ove zime: “Promijenili smo način igre nakon njegovog odlaska. Koji klub na svijetu ne bi volio imati igrača takvih kvaliteta? Međutim, on je nastavio svoj život u Barceloni, a Liverpool je ostao jak, kao što smo uvijek i bili. Samo brinem o svojim nastupima i kako pomoći ostatku tima da budemo što bolji u Premier ligi.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!