NaslovnicaVijestiIznenađujuća činjenica: Borussia Dortmund će zaraditi više novca porazom u finalu nego...

Iznenađujuća činjenica: Borussia Dortmund će zaraditi više novca porazom u finalu nego osvajanjem trofeja

BORUSSIA DORTMUND i Real Madrid će se suočiti 1. lipnja na Wembleyju u finalu Lige prvaka. Pobjedniku će pripasti dodatnih 20 milijuna eura, ali intrigantno je da će Borussia zaraditi i više od toga ako izgubi u finalu. To je posljedica transfera Judea Bellinghama prošle godine.

Prošlog ljeta, 20-godišnji engleski veznjak preselio se u Madrid iz Borussije Dortmund. Transfer je initialno vrijedan bio 103 milijuna eura, no bonusi nisu bili uključeni u tu cifru. Konačna suma mogla bi dostići 133.9 milijuna eura. Borussia je postigla dogovor o nizu klauzula u transferu koje bi trebale obogatiti klupsku blagajnu zahvaljujući igrama i uspjehu Bellinghama. Svaki gol, svako pojedinačno priznanje, svaki osvojeni trofej… sve to znači milijune koji će ići iz Madrida prema Dortmundu.

Prema navodima, u tom dogovoru je predviđeno da će Real Madrid isplatiti Borussiji bonus od pet milijuna eura ukoliko u trajanju Bellinghamovog prvog ugovora s madridskim klubom, koji traje šest godina, Real osvoji titulu u Ligi prvaka. Dodatno, postoji mogućnost dodatnog bonusa od dva milijuna eura ako Bellingham bude izabran u najboljih 11 Lige prvaka, što je vrlo izgledno.

S obzirom na dodatnih 15 milijuna eura koje finalist natjecanja prima, postaje očito da bi Borussia Dortmund ostvarila veći financijski dobitak porazom u finalu nego pobjedom.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!