NaslovnicaVijestiIznenađujuća činjenica: Borussia Dortmund će zaraditi više novca porazom u finalu nego...

Iznenađujuća činjenica: Borussia Dortmund će zaraditi više novca porazom u finalu nego osvajanjem trofeja

BORUSSIA DORTMUND i Real Madrid će se suočiti 1. lipnja na Wembleyju u finalu Lige prvaka. Pobjedniku će pripasti dodatnih 20 milijuna eura, ali intrigantno je da će Borussia zaraditi i više od toga ako izgubi u finalu. To je posljedica transfera Judea Bellinghama prošle godine.

Prošlog ljeta, 20-godišnji engleski veznjak preselio se u Madrid iz Borussije Dortmund. Transfer je initialno vrijedan bio 103 milijuna eura, no bonusi nisu bili uključeni u tu cifru. Konačna suma mogla bi dostići 133.9 milijuna eura. Borussia je postigla dogovor o nizu klauzula u transferu koje bi trebale obogatiti klupsku blagajnu zahvaljujući igrama i uspjehu Bellinghama. Svaki gol, svako pojedinačno priznanje, svaki osvojeni trofej… sve to znači milijune koji će ići iz Madrida prema Dortmundu.

Prema navodima, u tom dogovoru je predviđeno da će Real Madrid isplatiti Borussiji bonus od pet milijuna eura ukoliko u trajanju Bellinghamovog prvog ugovora s madridskim klubom, koji traje šest godina, Real osvoji titulu u Ligi prvaka. Dodatno, postoji mogućnost dodatnog bonusa od dva milijuna eura ako Bellingham bude izabran u najboljih 11 Lige prvaka, što je vrlo izgledno.

S obzirom na dodatnih 15 milijuna eura koje finalist natjecanja prima, postaje očito da bi Borussia Dortmund ostvarila veći financijski dobitak porazom u finalu nego pobjedom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!