NaslovnicaVijestiNeočekivani potez Cardiffa nakon transfera i nestanka Sale!

Neočekivani potez Cardiffa nakon transfera i nestanka Sale!

Čitav nogometni svijet potresen je tragedijom koja je zadesila Argentinca Emiliana Salu, čiji je avion nestao iznad voda Kanalskih otoka. Međutim, nakon nestanka Sale, odnosno neuspješne potrage, poteglo se pitanje koje su svi izbjegavali.

Francuski Nantes za sada neće dobiti 17 miliona eura koliko je Cardiff pristao platiti za nestalog nogometaša Emiliana Salu. Argentinski napadač se vodi kao nestao već šesti dan nakon što je u iznajmljenom avionu putovao za Wales, a šanse da je živ su veoma male.

Iako je Sala registriran kao novi igrač momčadi iz Premiershipa, rukovodstvo Cardiffa je odlučilo zamrznuti isplatu preostalog dijela novca na račun Nantesa. Prva rata koja je iznosila šest miliona eura je isplaćena. Međutim, s obzirom na to da Sala vjerovatno nikad neće obući dres velškog tima, odlučili su da do daljnjeg ne isplaćuju preostali novac.

Čelnici Cardiffa smatraju da nisu dužni isplatiti preostali dio novca, posebno zbog činjenice da oni nisu organizirali let u kojem je nestao njihov novi nogometaš i isplate neće biti. Nantes će sasvim sigurno tražiti svoja prava, a predsjednik Waldemar Kita nije želio pričati o novcu.

“Trenutno ne želim pričati o tome i o novcu, posebno jer još uvijek prolazimo kroz dramu. Pričekat ćemo da se sve smiri, a onda ćemo o tome”, rekao je Kita koji je donirao 6 hiljada eura za nastavak potrage za Salom.

Prava na 8,5 miliona eura od transfera ima i ekipa Bordeauxa s kojom je pod ugovorom bio od 2012. do 2015. godine. Cardiff je dužan isplatiti Nantesu punu cijenu za igrača, jer je već registrirao Salu kod FIFA-e. FIFA je transfer potvrdila samo tri sata prije nestanka avion i transfer je kompletiran.

Nantes dakle nije dužan i neće vratiti novac Cardiffu. Međutim, ni velški tim neće ostati bez novca, jer su igrači osigurani i postoji klauzula o odšteti u slučaju tragičnih situacija.

Times tvrdi da bi osiguranje trebalo pokriti kompletan iznos koji je velški klub dužan Nantesu, ali će taj novac dobiti tek nakon nekoliko mjeseci. Cardiffu je također odbijen zahtjev za produženje prijelaznog roka i morat će u ostatku sezone igrati sa igračima koje imaju.

Ipak, odlučili su se i da ne plate preostali dio novca pa će ova priča očigledno otići nepotrebnom smjeru i to zbog novca.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!