NaslovnicaVijestiIZOSTAVIO GA: Solskjaer nije pozvao jednu od najvećih zvijezda za utakmicu protiv...

IZOSTAVIO GA: Solskjaer nije pozvao jednu od najvećih zvijezda za utakmicu protiv Arsenala!

Danas su na rasporedu prvi susreti šesnaestine finala FA Kupa. Bristol City će ugostiti Bolton, dok je daleko zanimljiviji onaj drugi okršaj između dva engleska velikana, Arsenala i Manchester Uniteda, koji će se odigrati na Emiratesu.

De Gea ne brani protiv Arsenala

Iako nema sumnje kako oba tima žele osvojiti ovo takmičenje, trener gostiju Ole Gunnar Solskjaer po svemu sudeći odlučio je preuzeti veliki rizik izostavivši jednu od najvećih zvijezda Davida de Geu sa liste pozvanih igrača.

28-godišnjak je nastupio u šest od sedam utakmica koliko su ‘Crveni vragovi’ odigrali pod vodstvom Solskjaera, a ta jedna na kojoj nije branio bila je također u FA Kupu, kada ga je na golu zamijenio Sergio Romero u pobjedi protiv Readinga rezultatom 3-0 na Old Traffordu.

Romero je često branio u kup takmičenjima u posljednjih nekoliko sezona, iako se De Gea vratio u početnih jedanaest u polufinalu FA Kupa prošle sezone, kada je njegov tim stigao do finala, gdje je doživio poraz protiv Chelseaja. On navodno nije otputovao sa ostatkom tima u London, te će dobiti odmor.

Solskjaer je i sam priznao kako će za ovaj susret protiv Arsenala napraviti veliki broj promjena. Jedna od tih promjena bi trebao biti i povratak Alexisa Sancheza u početnih jedanaest. On je pod vodstvom Norvežanina započeo samo jednu utakmicu, a od prve minute će zaigrati i protiv svog bivšeg tima. Solskjaer je izjavio kako bi Sanchez trebao prihvatiti bilo kakvu neprijateljsku atmosferu koju bi mu mogli prirediti navijači bivšeg kluba, te iskoristiti to kao motivaciju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!