NaslovnicaVijestiIZREČENA PRESUDA MAMIĆU: Evo koliko je godina zatvora dobio Zdravko Mamić!

IZREČENA PRESUDA MAMIĆU: Evo koliko je godina zatvora dobio Zdravko Mamić!

Sudsko vijeće u Osijeku sa sucem na čelu Darkom Krušlinom je danas u podne izreklo konačnu presudu Zdravku Mamiću i njegovom klanu zbog izvlačenja 116 milijuna kuna iz Dinama preko Mamićevog brata Zorana, te sumnjivih ugovora o transferima igrača Real Madrida i Liverpoola.

Prije nekoliko dana je najavljen točan dan i vrijeme kada će Zdravku Mamiću biti određena presuda zbog optužbi da su on i njegov klan iz Dinama izvukli oko 116 milijuna kuna transferima Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Time su oštetili državu za 12.2 milijuna kuna neobračunatog poreza. Također su optuženi i Mamićev brat Zoran, zatim direktor HNS-a i bivši direktor Dinama Damir Vrbanivić, pa čak i poreznik Milan Pernar.

Nešto više od godinu dana se Mamić vuče po sudovima i pokušava dokazati da on nije ‘ukrao’ tih 116 milijuna kuna. Na suđenju u Osijeku je prije nekoliko dana odlučeno da će datum konačne presude biti 6. lipnja u 12 sati, što se i dogodilo.

[su_no1forfootball]

Zdravko Mamić, njegova obitelj, brat i sin, te njegovi suradnici iz Dinama Vrbanović i Vuskan su optuženi za zločinačku organizaciju i krađe nekoliko stotina milijuna kuna putem transfera igrača, kao i fiktivnih usluga kompanija koje su povezane sa njegovim sinom, kojem je Dinamo plaćao.

No, to nije jedina istraga protiv Mamića, jer je također optužen da je podizao novac sa Dinamovog računa u Austriji. Istraga tog događaja je u tijeku. Bivši direktor Dinama, Damir Vrbanović se izjasnio da nije kriv po točkama optužnice. Vrbanović je potvrdio da ne vidi nikakvo kazneno djelu u svemu ovome.

Mamić je također najavio da danas neće prisustvovati svojoj presudi, jer je dan prije napustio državu i otišao u Hercegovinu gdje je i dočekao presudu.

Po prvoj tački optužnice oslobođeni su Milan Pernar i Zoran Mamić. Oslobođeni su za davanje mita, ali za ostale točke su proglašeni krivim.

Po drugoj točki optužnice proglašeni su krivi Zdravko i Zoran Mamić, te Pernar i Vrbanović.

Sudac je također napomenuo da je Lovrenu neospovano isplaćeno 50% obeštećenja od njegovog transfera u Lyon. Lovren je naknadno potpisao aneks ugovora u kojem ima pravo na novac od Dinamo Zagreba. No, poslije je novac prebačen sa Lovrenovog računa na Mamićev koji je dio tog novca zadržao sebi, a samo dio uplatio na Dinamov račun. Time su oštetili Dinamo za 35 milijuna kuna.

[su_bonus]

Što se tiče Luke Modrićevog transfera, ni on nije imao pravo na 50% transfera i navodno je potpisao da nema pravo na potraživanja prema Dinamu, te je dobio novac naknadnim aneksom ugovora. Time je Dinamo jako oštećen i Modrić je morao novac predati Mamiću.

Svi optuženici su krivi i po trećoj tački optužnice.

Pernar dobiva godinu dana zatvora za prvu točku optužnice, 2 godine i 6 mjeseci za drugu točku.

Zdravko Mamić za drugu točku optužnice dobiva 3 godine zatvora, dok za četvrtu točku optužnice dobiva 4 godine zatvora.

Zoran Mamić prema prvoj točki optužnice dobiva osam mjeseci zatvora, dok po drugoj točki dobiva dvije godine zatvora.

Milan Pernar dobiva ukupno četiri godine i dva mjeseca zatvora!
Zdravko Mamić ukupno dobija šest godina i šest mjeseci zatvora!
Zoran Mamić dobiva četiri godine i 11 mjeseci zatvora!
Damir Vrbanovic dobiva ukupno tri godine zatvora!

Na sudu se nije pojavio niti jedan od osuđenika.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!