NaslovnicaVijestiIzveo ritual "vještičarenja" pa postigao gol!

Izveo ritual “vještičarenja” pa postigao gol!

Moussa Camara, napadač kluba iz Ruande, izveo je ritual “vještičarenja” tokom jednog susreta svoje ekipe, te neposredno nakon toga postigao gol za svoj tim!

ritual

Napadač nogometnog kluba iz Ruande, navodno, služio se “nadnaravnim silama”, poslije čega je postigao gol u jednoj lokalnoj utakmici. Vjerovali u “vještičarenje” ili ne, Nogometni savez Ruande odlučio je uvesti novčane kazne za slične “prekršaje”…

Odavno je poznato da su sportaši, čak i oni vrhunski, često praznovjerni – ne mijenjaju rublje ili čarape koje im donose sreću, nose razne amajlije, postavljaju flašice s vodom u određenom rasporedu … Ipak, ono što se dogodilo u Ruandi daje sujeverju jednu sasvim novu dimenziju.

Moussa Camara, napadač Rayon Sporta, nogometne ekipe iz Ruande, optužen je za vještičarenje! Naime, on je, tijekom susreta protiv Mukura Victoryja, izveo “spiritualni ritual”, a što je još nevjerojatnije – ubrzo je postigao izjednačujući gol za svoju ekipu.

Nekoliko minuta prije “rituala”, koji je prouzročio gnjev domaćih igrača, Camara je pogodio prečku.

Nogometni savez Ruande odlučio je da ubuduće svakog nogometaša koji se bude bavio sličnim “vradžbinama” kazni novčano sa 100.000 lokalnih franaka (oko 120 eura).

“U našem statutu nema pravilo koje predviđa kaznu za svakoga tko se koristi ‘vještičarenje’ jer nigdje nije dokazano da takve stvari utječu na ishod utakmice. Ipak, kako bismo izbjegli nasilje među nogometašima, odlučili smo se da uvedemo ovo pravilo”, rekao je Vedaste Kayiranga, predsjednik Nogometnog saveza Ruande.

Utakmica između Mukurua Victoryja i Rayon Sporta završila se neriješeno – 1:1.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!