NaslovnicaVijestiIzvučeni parovi baraža za EURO 2016.

Izvučeni parovi baraža za EURO 2016.

Danas od 11:20h su bili izvučeni parovi baraža za EURO 2016. Osam reprezentacija, a četri idu dalje na EURO 2016.

parovi baraža za EURO 2016.

Reprezentacije koje su direktno obezbijedile plasman na EURO zauzevši jedno od prva dva mjesta u kvalifikacionoj grupi su: Češka, Island, Belgija, Wales, Španjolska, Slovačka, Njemačka, Poljska, Engleska, Švicarska, Sjeverna Irska, Rumunjska, Austrija, Rusija, Italija, Hrvatska, Portugal i Albanija.

PAROVI BARAŽA SU:

Ukrajina – Slovenija, Švedska – Danska, Bosna i Hercegovina – Republika Irska, Norveška – Mađarska

Prvi susreti baraž igraće se 12., 13. i 14. novembra, dok se revanš utakmice igraju 15., 16., i 17.

Najuzbudljivije će svakako biti na utakmici između suseda, Danske i Švedske, dvije zemlje koje su se tokom ljeta sastale u polufinalu Evropskog prvenstva za fudbalere mlađe od 21 godine, kada su Šveđani slavili 4:1.

Ukrajina će igrati protiv Slovenije u duelu koji će biti repriza Evropskog prvenstva iz 2000. godine, kada su Slovenci slavili ukupnim rezultatom 3:2 sa Zlatkom Zahovičem i Milenkom Aćimovićem u glavnim ulogama.

Republika Irska je propustila priliku da se domogne direktnog plasmana na EURO nakon poraza od Poljske u poslednjoj utakmici grupne faze, a izabranici Martina Onila će biti izuzetno motivisani protiv Bosne i Hercegovine.

“Vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte.Poznajem većinu igrača iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas.Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača”, rekao je Edin Džeko.

BONUS

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!