NaslovnicaVijestiJaap Stam imenovao najboljih jedanaest svih vremena

Jaap Stam imenovao najboljih jedanaest svih vremena

Bivši igrač Manchester Uniteda i nizozemski reprezentativac Jaap Stam imenovao je svojih najboljih 11 svih vremena, a tu je uvrstio osvajače Svjetskih prvenstava kao i druge legende nogometa.

Igračka karijera trenutnog trenera Readinga trajala je petnaest godina, i Stam je u tom periodu igrao za mnogo klubova. Počeo je u PEC Zwolleu, iz kojeg je prešao u PSV Eindhoven, a onda Manchester United, Lazio i Milan, prije nego što se vratio u rodnu Nizozemsku i tamo završio karijeru u dresu Ajaxa.

Vrhunce svoje karijere dostigao je igrajući u Manchester Unitedu, u kojem je osvojio triplu krunu 1998. godine, kao i još dvije titule Premier lige i Interkontinentalni kup.

Zatim ga je Sir Alex Ferguson odlučio prodati u Lazio za 16,5 miliona funti 2001. godine. U Seriji A je nastavio uspješno zaustavljati protivničke napadače, a karijeru je završio u Ajaxu.

Otkako je okačio kopačke o klin, Stam se okrenuo trenerskim vodama. Za reprezentaciju Nizozemske je odigrao 67 utakmica, a iako s njom nije osvojio ništa, bio je dio tima koji je završio četvrti na Svjetskom prvenstvu 1998, te semifinalist na Europskim prvenstvima 2000. i 2004. godine.

U njegovih najboljih jedanaest čak su četiri igrača iz AC Milana, a uvrstio je i sam sebe: Edwin Van Der Sar; Cafu, Jaap Stam, Alessandro Nesta, Paolo Maldini, Clarence Seedorf, Roy Keane, Paul Scholes, Dennis Bergkamp, Ronaldo (Brazilac), Ryan Giggs.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!