NaslovnicaVijestiJackson Martinez postao najskuplje pojačanje u historiji kineskog nogometa

Jackson Martinez postao najskuplje pojačanje u historiji kineskog nogometa

Jackson Martinez postao najskuplje pojačanje u historiji kineskog nogometa, gdje je Atletico Madrid profitirao sedam miliona eura. Guangzhou Evergrande je službeno završio dovođenje napadača Jackson Martineza iz Atletico Madrida za rekordnih 42 miliona eura.

Jackson Martinez postao najskuplje pojačanje u historiji kineskog nogometa

Ovaj dogovor prelazi prethodni rekord od 21 miliona funti kojeg je Jiangsu Suning platio za Chelseajevog Ramiresa, ali imamo osjećaj da ni ovaj rekord neće dugo trajati jer su kinezi krenuli žestoko sa dovođenjem skupih pojačanja.

Prva dva kluba u redovima kineskog nogometa potrošili su više od 200 miliona eura tokom januarskog prijelaznog roka.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

Martinez se seli u Kinu na ugovor od četiri godine nakon uspješno završenog medicinskog pregleda , te nakon što je pristao na osobne uvjete u utorak navečer i otići će direktno u Dubai da se sastane sa svojim novim saigračima u zimskom trening kampu.

Kolumbijski internacionalac će sada igrati pod vodstvom Luiz Felipe Scolarija te će se povezati sa kolegama iz Južne Amerike, kao što su Paulinho i Ricardo Goulart.

29-godišnjak se u ljeto pridružio Atleticu, boreći se da stekne utjecaj u klubu nakon što je došao iz Porta za 35 miliona eura.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!