NaslovnicaVijestiJamie Vardy na sjajan način komentarisao mogući prelazak u Chelsea

Jamie Vardy na sjajan način komentarisao mogući prelazak u Chelsea

Napadač Leicester Cityja Jamie Vardy na briljantan način je komentarisao mogući prelazak u Chelsea.

Vardy o transferu u Chelsea

Trener londonskog kluba Antonio Conte u posljednjih mjesec dana je u potrazi za novim napadačem, a imena koja se povezuju sa dolaskom su Islam Slimani, Christian Benteke, Peter Crouch, Ashley Barnes, te Edin Džeko, sa kojim je navodno sve već dogovoreno.

Pored svih njih, još jedno ime koje se povezuje sa prelaskom na Stamford Bridge je i engleski reprezentativac Jamie Vardy. 31-godišnjak je bio u formi života tokom sezone 2015/16, kada je bio jedan od najzaslužnijih za Leicesterovo osvajanje prve titule prvaka Premier lige u povijesti kluba. Nakon toga se povezivao sa transferom u Arsenal, ali je ipak odlučio ostati na King Power stadionu.

Ove sezone je postigao deset ligaških golova, te su se ponovo pojavile špekulacije o njegovoj budućnosti. Na pitanje novinara hoće li biti nešto od njegovog prelaska u Chelsea, Vardy je odgvorio u stilu: “Sa kim se danas povezujem? Chelsea? Oni se povezuju sa svima, zar ne? Takve stvari ne možete shvaćati ozbiljno. To su sve špekulacije, koje se pokreću tako što netko uplati novac u kladionicama na transfer koji bi se mogao ostvariti.”

[su_premierleague]

Unatoč što se u medijima ponovo piše o njegovoj budućnosti, Vardy priznaje kako ostaje lojalan Leicester Cityju: “Ja sam igrač Leicester Cityja i fokusiran sam na klub sve dok mi iz kluba ne kažu drugačije. Nadam se da ćemo proći u sljedeće kolo kupa.”

Vardy je u Leicester City stigao u ljeto 2012. godine za nešto više od milion eura iz Fleetwood Towna. Od tada je u ukupno šest sezona provedenih u klubu postigao 77 golova u 218 nastupa u svim takmičenjima, od čega 52 u Premier ligi, u kojoj se ‘Lisice’ trenutno nalaze na sedmom mjestu sa 34 osvojena boda nakon 24 odigrana kola.

S druge strane, Chelsea je trećeplaisrani sa 50 osvojenih bodova, te za drugoplasiranim Manchester Unitedom zaostaje samo tri boda, dok vodeći Manchester City ima čak 65 bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!