NaslovnicaVijestiZAŠTO IGRAČI NE ŽELE IGRATI ZA REPREZENTACIJU?! Jan Oblak odbio poziv u...

ZAŠTO IGRAČI NE ŽELE IGRATI ZA REPREZENTACIJU?! Jan Oblak odbio poziv u nacionalni tim Slovenije!

Odsutnost Jana Oblaka iz nacionalnog tima Slovenije otvara mnoge interpretacije i tumačenja, a jedan od najbolnijih je taj da Oblaku više reprezentacija Slovenije nije potrebna. Nije riječ samo o Oblaku, nego o bilo kojem nogometašu sa ovih prostora koji okrene leđa reprezentaciji kada je iskoristi. Ovaj zaključak donosi hladan način komuniciranja koji ide čak preko njegovog kluba a ne preko njega osobno.

Jan Oblak neće braniti za Sloveniju na otvaranju novoosnovane Lige naroda protiv Bugarske i Kipra. Vijest koju mediji u Sloveniji tumače na mnogo načina a posebno način na koji je odbio poziv je veoma bolan za reprezentaciju koja mu je dala sve. Rasplet je išao ovako: Jan Oblak je pozvan na naredno okupljanje, na kojem neće prisutvovati zbog ozljede, odgovor je u njegovo ime na adresu saveza poslao poslao klub a sve ovo vrijeme, Tomaž Kavčič selektors Slovenije, sa svojim pomoćnicima nije uspio stupiti u kontakt ili razgovarati s njim.

>> Oblak odbio produžiti ugovor sa Atleticom, novac nije razlog?!

Činjenica je da je Oblak jučer trenirao u svom klubu, te da trenutno nije i nema naznaka da neće moći braniti na predstojećem susretu prvenstva protiv Celta Vigo. Činjenica da povrede nema ni naa vidiku dokazuje odlična forma Oblaka na početku sezone. Atlético je izbjegao poraz u Valenciji samo zbog njegove koncentracije na kraju utakmice kad je spasio dvije vrlo opasne situacije po gol.

[su_bonus]

Slična situacija se u prošlosti dešavala sa mnogim velikim imenima u svim reprezentacijama iz bivše Jugoslavija. Koliko god Slovenija bila ispred nas, balkanski mentalitet je još uvijek prisutan.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!