NaslovnicaVijestiJavier Zanetti: Nemogućnost da pomognem Adrianu je najveći poraz u mojoj karijeri

Javier Zanetti: Nemogućnost da pomognem Adrianu je najveći poraz u mojoj karijeri

Legendarni igrač Intera Javier Zanetti otkrio je kako je nemogućnost da pomogne svom bivšem suigraču Adrianu da se oporavi od depresije nakon smrti oca njegov najveći poraz u karijeri.

Zanetti komentarisao svoj najveći poraz u karijeri

Adriano je tokom vremena provedenog na Giuseppe Meazzi bio smatran jednim od najboljih napadača na svijetu, ali njegova karijera je krenula niz brdo nakon događaja koji ga je skroz promijenio, otkriva Zanetti.

On je ispričao tužnu priču vezanu za svog bivšeg suigrača: “Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Real Madrida i on je postigao impresivan gol. Rekao sam sebi ‘Javier, trenutno gledaš novog Ronalda! On ima sve, snagu, tehniku, dribling, brzinu, udarac..'”

“Adriano je bio veoma blizak sa svojim ocem. Prije početka sezone, u vrijeme kada smo igrali TIM Trofeo nešto se šokantno dogodilo. Netko ga je pozvao iz Brazila i rekao mu kako mu je otac preminuo. Vidio sam ga u njegovoj sobi, bacio je telefon i počeo vrištati.”

[su_bonus]

“Ne možete ni zamisliti kakav je to vrisak bio, i dan danas se naježim. Od tog dana Massimo Moratti i ja smo ga pazili kao da je naš mlađi brat.”

“Poslije toga on je nastavio igrati nogomet, postizati golove i posvećivati ih svom ocu gledajući u nebo, ali od tog telefonskog poziva ništa više nije bilo isto.”

“Ivan Cordoba mu je jednom prilikom rekao da je mješavina Ronalda i Ibrahimovića i da li je svjestan da može postati najbolji igrač ikada… Nismo ga uspjeli izvući iz depresije i to je možda najveći poraz u mojoj karijeri. Još uvijek me boli što sam bio tako nemoćan.”

Adriano je nakon odlaska iz Intera 2009. godine igrao za mnoge klubove, uključujući Flamengo, Romu, Corinthians, Atletico Paranaense, te Miami United u kojem je završio karijeru prošle godine, a ispod možete vidjeti kako danas izgleda.

Brutos kkkkk

Objavu dijeli Adriano imperador (@adrianoimperador)

[su_watch_live_football]

[su_no1forfootball]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!