NaslovnicaVijestiJe li utakmica Dinamo - Skenderbeu namještena?

Je li utakmica Dinamo – Skenderbeu namještena?

Kako prenosi španjolski El Pais UEFA je pokrenula istragu oko utakmice Dinamo – Skenderbeu koja je završila 4:1 budući da postoje indicije da je  utakmica bila namještena!

Dinamo - Skenderbeu

Pobjeda Dinama uopće nije sporna, ali Federbet, savez najutjecajnijih europskih kladionica je primjetio da su igrači u kladionicama uplatiti visok broj uplata da će Skenderbeu primiti i četvrti gol, nakon što je Dinamo poveo sa 3:1 sa igračem manje!

Dvije minute prije nego što Soudani zabio koeficijent da će Skënderbeu primiti gol je iznosio 1.20, ali kako prenosi Federbet koeficijent bi trebao biti oko 2.50! Naime, u tom trenutku Dinamo je imao igrača manje  te rezultat 3:1, te koeficijent od samo 1,20 da Dinamo daje sljedeći gol nikako nije bio realan a rezulatt je ogromnih uplata upravo na taj ishod. Na uplati za Soudanijev gol kladitelji su zaradili između pet i 10 milijuna eura.

Također sumnja se da je Skenderbeu namjestio još jednu utakmicu, a radi se o uzvratu drugog pretkola protiv sjevernoirskog Crusadersa Albanci su u 70. minuti vodili 2:1, a koeficijent da će do kraja utakmice primiti gol iznosio je nelogičnih 1,9 umjesto 5… Utakmica je završila 3:2 u korist Crusaders!

Skënderbeu je postao prvi albanski klub u povijesti koji je ušao u skupine nekog europskog natjecanja, Europske lige, a Uefa je službeno priopćila da neće komentirati tijek istrage.

Federbet je neovisna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu s osnovnim ciljem sprečavanja namještanja utakmica, te detektiranja istih. Surađuju sa mnogim nogometnim savezima (Italija, Španjolska..). Federbet uvid u sve uplate, na svim kladionica, te lako prepouznaju neuobičajno visoke uplate na određeni događaj, kao i potencijalno sumnjive utakmice.

Zahvaljujući Federbetu u talijanskoj Seriji B je uhićeno više desetak ljudi zbog namještanja utakmica a vidjet ćemo dali će njihove aktivnosti rezultirati još nekim uhićenjima u budućnosti..

Najnovije vijesti

Dok su igrači Reala slavili prolazak u polufinale, pogledajte što je...

0
Nakon što je Real Madrid eliminirao Manchester City i osigurao svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka, veliko slavlje je eruptiralo među igračima. U uzvratnoj...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!