NaslovnicaVijestiJedan od najboljih igrača Tottenhama ove sezone želi produžiti ugovor sa klubom

Jedan od najboljih igrača Tottenhama ove sezone želi produžiti ugovor sa klubom

Argentinski igrač u redovima Tottenhama, Erik Lamela sa Spursima je potpisao petogodišnji ugovor u avgustu 2013. godine, već nakon 67 nastupa i 21 gola jedan je od igrača Tottenhama koji ima najveće prihode.

produžiti ugovor

Lamela je ove sezone protivničku mrežu pogađao deset muta, uključujući i Ligu Europe i hat-trick protiv Monaca u decembru, a asistirao je sedam puta.

Menadžer Tottenhama, Mauricio Pochettino prošlog ljeta rekao je da će prodati Lamelu, no od toga nije bilo ništa, a i Erik Lamela je zahvalan što se njegov transfer u Marseille ili Inter nije dogodio.

[su_sportingbet]

Na pitanje da li želi potpisati novi ugovor sa Tottenhamom, Lamela je za list IBTimesUK rekao: “Da, očito je. No, ne znam ništa o tome, jer nisam govorio nikome o ovome. Moj otac, ujedno i moj agent bavi se s tim stvarima, a ja samo mislim da o sljedećoj utakmic i želim ostati fokusiran na nogomet.”

“Uvijek sam sebe vidio u ovom klubu. Bilo je mnogo špekulacija na početku sezone da bih mogao otići, ali osjetio sam da nešto dugujem Tottenhamovim navijačima. Ove godine, hvala Bogu, stvari su se skroz promijenile na dobro. Nadam se da će se poboljšavanje nastaviti i sljedeće sezone.”

Erik Lamela je takođe za pometni list rekao da bi volio da njegovi saigrači, Jan Vertonghen i veznjak Christian Eriksen potpišu nove ugovore sa londonskim timom.

“Nadam se da će obnoviti svoje ugovore i ostati ovdje, jer je s njima ugodno trenirati i igrati. Svi su veoma važni ovome timu. Čak i oni koji ne igraju i ne čine klubu. Ekipa je veoma ujedinjena, a ljudi koji rade u klubu su također važni. Svi su oni važni kao i oni što igraju na terenu.”, završio je Erik Lamela za engleske medije.

24-godišnji nogometaš je svoju karijeru počeo u argentinskom River Plateu u kojem je bio od 2009. do 2011. godine. Zatim se otisnuo u Europu, tačnije u Romu u kojoj je proveo dvije godine i za taj period u 62 utakmice postigao 19 golova.

Lamela nastupa i za argentinsku reprezentaciju za koju je debitovao 2011. godine i od tada zabilježio 13 nastupa i jedan pogodak.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!