NaslovnicaVijestiJermain Defoe: Zaista sam mislio da sam novi Ian Wright

Jermain Defoe: Zaista sam mislio da sam novi Ian Wright

Napadač Sunderlanda Jermain Defoe priznao je kako je vjerovao da će njegova karijera biti mnogo uspješnija nakon što je u počecima bio uspoređivan sa legendarnim Ianom Wrightom.

jermain defoe

Engleski reprezentativac je promijenio mnošto klubova u 17 godina koliko je profesionalno nogometaš, a ni u jednom klubu nije odigrao više od 140 utakmica. Mnogo puta je bio na posudbama koje mu nisu pomogle da povrati formu koju je nekad imao.

Defoe je na početku karijere smatran sljedećim Ianom Wrightom, kada ga je trener Bournemoutha Sean O’Driscoll kao 19-godišnjaka doveo u klub na posudbu. On je u toj sezoni postigao 19 golova u 31 nastupu i svi mediji su ga već tad uspoređivali sa Arsenalovom legendom.

“Zaista sam mislio da sam sljedeći Ian Wright. Volio sam ga gledati i bio mi je jedan od omiljenih napadača”, rekao je Defoe za Daily Mail.

“Gledao sam videe njegovih golova i poteza svake noći. Pitajte moju majku i potvrdit će vam to. Nakon večere svaki put sam otrčao u svoju sobu i gledao njegove golove. Oduševljavao me je. Onda kada bih otišao na trening, pretvarao sam se da sam on i pokušavao sam raditi iste stvari.”

Njegova karijera je krenula niz brdo nakon prelaska u Tottenham, a 2014. godine je prešao u Toronto, te postigao impresivnih 11 golova u 19 nastupa. Nakon toga je dobio priliku ponovo zaigrati u Premier ligi, nakon što mu je Sunderland ponudio trogodišnji ugovor, te se nada da će konačno pronaći pravu formu.

Trenutno je najbolji strijelac “crnih mačaka” sa devet postignutih golova. Njegov tim se trenutno nalazi u zoni za ispadanje, te je pred njegovim trenerom Sam Allardycom veliki posao i borba za opstanak u najvišem engleskom rangu.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!