Naslovnica Vijesti "Joachim Löw nije krivac, ovo je problem Njemačke!"

“Joachim Löw nije krivac, ovo je problem Njemačke!”

Bivši njemački reprezentativac smatra da Joachim Löw nije glavni krivac za katastrofu protiv Španjolske, te da razloge kraha reprezentativnog nogometa treba tražiti u lošem sistemu.

Nekadašnji reprezentativac Njemačke Mehmet Scholl kaže da debakl u utakmici sa Španjolskom nije krivica njemačkog izbornika Joachima Löwa, već smatra da je po srijedi greška u pravljenju sistema.

Njemačka je završila Ligu nacija katastrofom u Španjolskoj. Poražena je 6:0, a taj rezultat i igra “Elfa” samo se nadovezala na loše izdanje izabranika Joachima Löwa sa posljednjeg Svjetskog prvenstva u Rusiji. Međutim, jedan od bivših njemačkih reprezentativaca Mehmet Scholl, kaže da izbornik za ovo nije kriv.

“Jogi Löw mora da shvati šta je pošlo loše godinama unazad na treningu. Prije tri godine sam to primijetio. Igračima nedostaje želja za uspjehom kao i temeljni elementi. Mogu da probaju 18 različitih sistema i nema svrhe. Novoj generaciji fali pobjednički mentalitet”, kaže Mehmet Scholl za Bild.

On dodaje da povratak Jeromea Boatenga, Matsa Hummelsa i Thomasa Mullera neće donijeti ništa novo, jer nova generacija nije dobro utrenirana.

“Ranije je svima bilo drago zbog tjedna sa reprezentacijom, sada svi jedva čekaju da on prođe”, istakao je bivši nogometaš Karsluhera i Bayerna.

Scholl je takođe kritikovao i trenere koje naziva “laptop trenerima”, za koje kaže da su dobri sa taktičke strane, ali ne znaju kako da upravljaju svlačionicom i kako da usade pobjednički mentalitet u igrače.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!