NaslovnicaVijestiJohn Terry: On je moj najbolji reprezentativni kolega ikada

John Terry: On je moj najbolji reprezentativni kolega ikada

Defanzivac Chelseaja John Terry otkrio je da je najbolji suigrač sa kojim je igrao u reprezentaciji Engleske bivša zvijezda Manchester Uniteda Rio Ferdinand, iako mu je na klupskoj razini bio veliki rival sa kojim se nije slagao baš najbolje.

najbolji reprezentativni kolega

Kapiten Chelseaja je jednom prilikom optužen od strane engleskog nogometnog saveza za rasno vrijeđanje Ferdinandovog brata Antona na utakmici protiv Queens Park Rangersa 2011. godine, iako je na kraju oslobođen svih optužbi nakon sudskog postupka vođenog protiv njega.

Terry je debitovao u dresu “Gordog Albiona” u junu 2003. godine protiv Srbije i Crne Gore, a prvu utakmicu od prve minute je odigrao iste godine protiv Hrvatske.

John, koji je već 18 godina u klubu iz zapadnog Londona, izjavio je da je najbolji igrač sa kojim je dijelio svlačionicu Portugalac Ricardo Caravalho, koji trenutno igra u Monacu, a koji je boravio na Stamford Bridgeu šest godina u periodu između 2004. i 2010. godine.

S druge strane, legendarni napadač Arsenala Thierry Henry je najteži protivnik protiv kojeg je igrao: “Najteži protivnik sa kojim sam se suočio bio je Thierry Henry, a najbolji igrač sa kojim sam igrao u Chelseaju je Ricardo Caravalho. Što se tiče reprezentacije Engleske, to bi bio Rio Ferdinand, on je moj najbolji reprezentativni kolega ikada.”

Iako je 35-godišnji Terry u reprezentaciji igrao u paru sa mnogo vrhunskih defanzivaca, Ferdinand je u većini utakmica bio njegov kolega dok je reprezentaciju vodio Sven-Goran Eriksson.

Legendarni igrač Chelseaja je ukupno odigrao 81 utakmicu u dresu reprezentacije tokom čak 14 provedenih godina igrajući za istu, a bio je i kapiten u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

[su_bet_at_home_1]

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!