NaslovnicaVijestiJohn Terry poslao emotivnu oproštajnu poruku za Ramiresa

John Terry poslao emotivnu oproštajnu poruku za Ramiresa

John Terry poslao emotivnu oproštajnu poruku za Ramiresa. John Terry je napisao emotivnu oproštajnu poruku za Ramiresa. Brazilac je završio svoj transfer daleko od Chelseaja jučer za naknadu od 25 miliona funti.

John Terry poslao emotivnu oproštajnu poruku za Ramiresa

Kineski klub Jiangsu Suning su upjeli dovesti veznjaka za platu vrijednu 200.000 nedeljno.

“Vrlo tužno je vidjeti da @rami7oficial(Ramires) napusti klub”, napisao je Terry na Instagramu.

“Veliki igrač i veliki čovjek. Sretno druže.”

407845

Ramires je nastupao 251 puta za Chelsea nakon što je stigao iz Benfice u 2010. godini.

Osvojio je Premier ligu, FA kup, Capital One kup, Ligu prvaka i Europa ligu za vrijeme svog boravka na Stamford Bridge-u.

28-godišnjak će igrati pod vodstvom bivšeg braniča Chelseaja, Dan Petrescu-a u Kini.

Ramires Santos de Nascimento rođen 24. marta 1987. u Bara de Pireu je brazilski fudbaler koji igra u veznom redu. Igra sve kada je u pitanju vezni red.

Ramires svoju karijeru započinje u Joinvilu 2005. godine, zatim prelazi u Cruzeiro u kojem provodi tek nešto više od dvije sezone. Za Cruzeiro je odigrao 61 meč i postigao je solidnih 12 golova.

Godine 2009. se seli u Portugal, gdje potpisuje ugovor sa portugalskim gigantom Benficom. Tu se zadržao samo jednu sezonu, ali je njegov doprinos klubu bio ogroman. Te godine Benfica se penje na tron u Portugalskom prvenstvu.

A Ramires skreće pažnju na sebe sjajnim igrama na svim frontovima. Ljeta 2010. godine prelazi u Londonski Chelsea za koji potpisuje četvorogodišnji ugovor. Debi za popularne „plavce“ je odigrao u pobedi Čelsija od 2:0 nad ekipom Stoke Cityja krajem augusta 2010. godine, a prvi gol postiže u pobjedi Chelseaja od 4:0 nad ekipom Boltona.

Debitovao je u brazilskoj fudbalskoj reprezentaciji 6. juna 2009. godine, protiv Urugvaja.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!