NaslovnicaVijesti"Jordan Henderson je najbolji vezni nogometaš na svijetu!"

“Jordan Henderson je najbolji vezni nogometaš na svijetu!”

Portugalski stručnjak koji predvodi ekipu Flamenga, Jorge Jesus, smatra da je Jordan Henderson najbolji vezni nogometaš na svijetu, i ističe njegovu bitnu ulogu u timu Jurgena Kloppa.

“Da, Henderson je po mom mišljenju najbolji igrač na svijetu na svojoj poziciji!”, smatra portugalski trener.

Liverpul je krajem prosinca poslije produžetaka pobijedio najbolji tim Južne Amerike i postao klupski prvak svijeta, a trener brazilskog kluba bio je impresioniran igrom Hendersona na sredini terena.

“Sigurno ste primijetili da ga Klopp nikad neće izvesti iz igre ako se “lomi” utakmica. Može da promijeni Keitu i Wijnalduma, ali Hendersona – nikad!”, ističe Jesuus.

Javnost Hendersona nikada nije smatrala posebno važnim nogometašem, naprotiv. Ranijih godina često je dobijao kritike nogometnih stručnjaka, ali Henderson je u međuvremenu izrastao u nezamjenjivog člana Redsa i nacionalnog tima Engleske. Reprezentativac je skoro deset godina, odigrao je preko 50 utakmica za “Gordi Albion” i preko 350 za Liverpool.

Blistao je i nedavno na Anfieldu protiv Sheffield Uniteda.

“Da, bio je fantastičan, nevjerovatan. Mogu da kažem da je ono što Gini (Wijnaldum) i Hendo pokazuju na posljednjim utakmicama apsolutno nevjerovatno. Ako to neko sa strane ne vidi, ne mogu mu pomoći”, kazao je Jurgen Klopp poslije utakmice.

Nijemac hvali, ali je realan:

“Da li je Hendo perfektan nogometaš? Nije. Da li poznajem nekog igrača koji jeste? Ne. Da li je on nevjerovatno važan za nas? Jeste!”, nema dilemu Klopp.

Izuzetno mišljenje o Hendersonu ima i nekadašnji golgeter Aston Ville, Chelseaja, Marseillea i Republike Irske, Tony Cascarino. Usuđuje se čak da kaže da je Henderson najbolji igrač Liverpoola u posljednjih deset godina. Ili možda pretjeruje…

“OK, možda nije bio baš dobar kao Steven Gerrard. Ali ostali… Recimo, Luis Suarez je bio brilijantan jedne sezone, možda dvije. Bilo je još važnih igrača u timu Liverpoola. Salah je takođe brilijantan dvije sezone, kao i Mane, ali ako pričamo o periodu od 2010. do 2020. mogu slobodno da kažem da je Jordan Henderson bio nezamjenjiv šraf kod svakog trenera. Stvarno ne vidim ko bi mogao da se poredi s njim”, naglašava Cascarino.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!