NaslovnicaVijestiJORGINHO OPTUŽIO TRI SUIGRAČA: Evo tko su krivci za poraz od Tottenham...

JORGINHO OPTUŽIO TRI SUIGRAČA: Evo tko su krivci za poraz od Tottenham Hotspura!

Vezni igrač i zvijezda Chelseaja Jorginho indirektno je optužio svoja tri suigrača, odnosno napadači trio svog tima Edena Hazarda, Alvara Moratu i Williana za njihove taktičke propuste u porazu protiv Tottenham Hotspura rezultatom 3-1 prošle subote.

Jorginho optužio tri suigrača

To je bio prvi poraz ‘Plavaca’ u Premier ligi od početka sezone, odnosno otkako je na klupu stigao novi trener Maurizio Sarri. Talijanski stručnjak je nakon utakmice priznao kako je njegov tim imao velikih problema da od samog početka utakmice slijedi dogovoreni taktički sistem. Jorginho, koji je jako dobro upoznat s tim sistemom, s obzirom da je dugo vremena igrao pod vodstvom Sarrija u Napoliju, vjeruje kako su brojni ispadi defanzivaca njegovog tima jedan od glavnih razloga poraza, jer napadački trojac Hazard, Morata i Willian nije radio dovoljan presing.

On je u intervjuu za ESPN rekao: “Nismo bili kompaktni kao što smo to navikli, nismo napravili prvi pritisak. Zbog toga je defanzivna linija ostajala predaleko i naš tim se mnogo širio. Od početka, kada u Premier ligi imate Manchester City, znate da će biti jako teško. No, mislim da ne trebamo gledati toliko naprijed. Moramo gledati na ovo danas, sad, jer se mnogo toga treba poboljšati, mnogo toga se treba promijeniti.”

Uprkos ovom porazu, Chelsea je naravno i dalje u utrci za osvajanje titule. ‘Plavci’ se trenutno nalaze na četvrtom mjestu sa 28 osvojenih bodova, dva boda manje upravo od sada trećeplasiranog Tottenham Hotspura, dok vodeći Manchester City ima 35 osvojenih bodova. Pred njima je sutra susret petog kola grupne faze Europske lige, kada će na Stamford Bridgeu ugostiti PAOK.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!