NaslovnicaVijestiJoš jedan nogometaš Juventusa pozitivan na koronavirus!

Još jedan nogometaš Juventusa pozitivan na koronavirus!

Nakon Danielea Ruganija, još jedan nogometaš Juventusa je pozitivan na koronavirus, objavio je klub iz Torina.

Blaise Matuidi, nogometaš Juventusa, pozitivan je na koronavirus, javio je italijanski prvak. Francuz koji se nalazi u kućnoj izolaciji asimptomatičan je i u dobrom je stanju, javljeno je iz kluba.

Matuidi je drugi igrač Juventusa zaražen koronavirusom. Prije njega zarazio se Daniele Rugani, koji je inače i prvi pozitivan igrač iz Serie A.

“Blaise Matuidi je prošao medicinske testove koji su pokazali da je pozitivan na koronavirus. Igrač je, od 11. ožujka u dobrovoljnoj kućnoj izolaciji. Njegovo stanje će i dalje biti praćeno. Dobro je i bez simptoma bolesti COVID-19”, saopštili su iz Juventusa.

Francuski nogometaš sljedećeg mjeseca puni 33 godine, a nedavno je produžio ugovor s Juventusom do juna 2021. Tokom karijere je igrao za Troyes, Saint-Etienne, Paris Saint-Germain, a u “Staru damu” je stigao u ljeto 2017. godine. Od tada je odigrao 119 takmičarskih utakmica i postigao osam golova.

Rugani je bio prvi igrač u talijanskoj Seriji A kod kojeg je potvrđen koronavirus. Ubrzo su ga pratili Manolo Gabbiadini iz Sampdorije, zatim njegovi suigrači Morten Thorsby, Antonino La Gumina, Albin Ekdal, Fabio Depaoli i Bartosz Bereszynski. U Fiorentini na koronavirus su pozitivni Dušan Vlahović, Patrick Cutrone i German Pezzella, kao i dva člana svog medicinskog tima kluba.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju”. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 7.500 ljudi, a potvrđeno je preko 180.000 slučajeva zaraze koronavirusom u gotovo 160 zemalja, govore podaci WHO-a.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!