NaslovnicaVijestiJoš jedno veliko ime u MLS-u: New York City pronašao fantastičnu zamjenu...

Još jedno veliko ime u MLS-u: New York City pronašao fantastičnu zamjenu za Andreu Pirla

Nakon što je Andrea Pirlo objavio kraj karijere u New York Cityu su užurbano počeli da traže njegovu zamjenu. I sami su svjesni da će teško pronaći igrača sa takvim nogometnim znanjem, ali ipak igrač kojeg imaju na radaru, ako ništa, može dostojno zamjeniti italijasnkog velemajstora. New York je navodno ušao u pregovore o potencijalnom potpisivanju Yaya Tourea iz Manchester Cityja.

New York City pronašao

Legendarni Andrea Pirlo prošle sedmice i zvanično je okačio kopačke o klin, nakon poraza  od Columbus Crewa, što je spriječilo njegovu ekipu da izbori plasman u daljnju fazu MLS lige.

[su_bet365_100_bonus]

Nakon njegovog odlaska ostalo je prazno mjesto na sredini terena, a iz New Yorka žele iskoristiti odlične odnose sa Cityem kako bi u svoje redove doveli Yayu Tourea.

Dva ogranka City Football Groupe u prošlosti su završili mnogo poslova, otako što je City slao svoje mlade igrače na posudbu u New York, a sa druge strane New York je omogućio Franku Lampardu da odgodi svoj debi za ovu ekipu kako bi odigrao šest mjeseci za ekipu Manchestr Citya.

>> Transfer bomba! Barcelona krade od PSG-a nogometnog dragulja kojeg također žele City i Bayern

Prema novinaru Jeffu ​​Reuteru, počele su preliminarni pregovori o tome kako bi Toure postala najnovija zvijezda u MLS-u.New York bi ga volio imati u svojim redovima već u januaru, dva mjeseca prije početka MLS sezone. Međutim, City je više zainteresiran za transfer na ljeto.

Pep Guardiola prvotno je izbacio Tourea iz orve ekipe Citya nakon stalnih prepirki sa njegovim agentom Dimitrijom Selukom, da bi ga u drugom dijelu sezone uvrstio u ekipu gdje je pružio odlične partije te tako zaradio novi jednogodišnji ugovor.

Ove sezone je priča drugačija, Toure je do sada odigrao samo 29 minuta u Premier ligu, dok je u Carabao kupu dva puta predvoio ekipu kao kapiten, odigravši 90 minuta protiv Wolwesa i West Broma.  Na taj način Guardiola je jasno dao do znanja da ne računa na Tourea te da može slobodno napustiti klub.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!