NaslovnicaVijestiJoš jedno veliko priznanje za Ronalda!

Još jedno veliko priznanje za Ronalda!

Cristiano Ronado, zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije, dobio je još jedno veliko priznanje, pošto je izabran za najboljeg sportistu Europe u 2016. godini, u izboru u organizaciji Poljske novinske agencije.

priznanje

Nakon što je proglašen dobitnikom Zlatne lopte France Footballa (Ballon d’Or) za 2016. godinu, po četvrti put u svojoj karijeri, Portugalcu je pripalo još jedno prestižno priznanje.

Napadač Reala naslijedio je na tronu tenisača Novaka Đokovića, te je sa 204 osvojena boda krunisan za najboljeg europskog sportistu, ispred Andyja Murraya, vodećeg na teniskoj ATP listi, sa 180 bodova.

Iza Cristiana Ronalda je fantastična sezona. Portugalac je sa Real Madridom osvojio Ligu prvaka i Superkup Europe, a u međuvremenu je sa reprezentacijom Portugala osvojio Europsko prvenstvo u Francuskoj. Na klupskom planu, sezonu je krunisao trofejom na Svjetskom klupskom prvenstvu, trijumfom protiv japanske Kashime u finalu, u kojem je postigao hat-trick.

Treće mjesto zauzela je mađarska plivačica Katinka Hosszu. Ronaldo je jedini nogometaš među najboljih deset na ovoj listi.

Rekorder po broju titula najboljeg u Europi je švicarski tenisač Roger Federer koji je nagradu PAP-a osvojio pet puta.

Najboljih 10 sportista Europe 2016. u izboru PAP-a:

1. Cristiano Ronaldo (Por) – nogomet 204
2. Andy Murray (VB) – tenis 180
3. Katinka Hosszu (Mađ) – plivanje 136
4. Nico Rosberg (Njem) – Formula 1 115
5. Mohammed Farah (VB) – atletika 93
6. Angelique Kerber (Njem) – tenis 77
7. Martin Fourcade (Fra) – biatlon 74
8. Marcel Hirscher (Aut) – alpsko skijanje 54
9. Anita Wlodarczyk (Polj) – atletika 42
10. Chris Froome (VB) – biciklizam 38

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!