NaslovnicaVijestiJose Mourinho burno reagovao nakon što su Neymara proglasili najboljim Brazilcem nakon...

Jose Mourinho burno reagovao nakon što su Neymara proglasili najboljim Brazilcem nakon Pelea!

Jedan od najboljih igrača svijeta Neymar briljira svojim nastupima u francuskom prvenstvu otkako je prešao u redove Paris Saint-Germaina za rekordnih 222 miliona eura u ljeto 2017. godine. Međutim, Brazilac je već neko vrijeme odsutan sa terena nakon povrede protiv Strasbourga u januaru.

Mourinho burno reagovao

Treninzima bi se mogao vratiti do kraja mjeseca, a u klubu su optimistični po pitanju njegovog nastupa na uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. Unatoč izostanku njega i Cavanija, Parižani su uspjeli slaviti rezultatom 2-0 na Old Traffordu ranije ovog tjedna, te će najvjerovatnije proći u narednu fazu, igrao 26-godišnjak ili ne.

On je na 13 nastupa u prvenstvu ove sezone postigao 13 golova i podijelio šest asistencija, dok je u Ligi prvaka na pet nastupa postigao isto toliko golova. Nema sumnje kako će uz Mbappea biti ključni igrač kluba u završnici najelitnijeg europskog takmičenja. No, hoće li u slučaju da ju osvoji ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača u povijesti? Brazilski nogometni časopis Placar ga je nedavno proglasio najboljim brazilskim igračem još od legendarnog Pelea, nakon čega su se pokrenule mnoge rasprave.

Jedan od onih koji se ne slažu s ovom tvrdnjom je Jose Mourinho, koji je burno reagovao na pitanje novinara da li Neymar zaslužuje biti spomenut u istoj rečenici sa Peleom. Portugalski stručnjak je rekao: “Neymar je fantastičan talent i nitko u to ne može sumnjati. Stigao je u Europu i osvojio ju odmah. Međutim, mislim da zaboravljaju igrače koji su bili najbolji na svijetu u određenim trenucima, kao što su Ronaldo i Rivaldo, spomenut ću samo njih dvojicu, a mogao bih se prisjetiti još njih. Oni su također došli u Europu i bili fantastični, ali i pored toga su uspjeli i u reprezentaciji. Neymar će se nastaviti boriti da bude među europskom elitom, gdje se trenutno nalazi, i nastavit će sanjati o tituli sa Brazilom.”

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!