NaslovnicaVijestiJOSE MOURINHO OTKRIO: Evo koja utakmica mu je dala najviše glavobolje u...

JOSE MOURINHO OTKRIO: Evo koja utakmica mu je dala najviše glavobolje u trenerskoj karijeri!

Jose Mourinho će zasigurno ostati upamćen kao jedan od najboljih trenera u povijesti nogometa, nakon što je u dosadašnjoj karijeri osvojio čak 25 titula. Bio je na klupi nekih od najvećih klubova svijeta, te predvodio timove u nekoliko finala europskih takmičenja.

Mourinho o najzahtijevnijoj utakmici u karijeri

Međutim, kako priznaje, najveću glavobolju u dosadašnjem dijelu karijere zadao mu je Martin O’Neill sa Celticom, u vrijeme dok je on vodio Porto. ‘Zmajevi’ su pobijedili škotskog velikana u produžecima finala UEFA Kupa, današnje Europske lige, a brazilski napadač Derlei je postigao gol u 155. minuti za pobjedu.

S obzirom da prije toga Porto nije osvojio europski trofej dugih 16 godina, veliki kamen je pao sa leđa Mourinha, kojem je nakon toga uslijedio nevjerovatan uspon u trenerskoj karijeri. On je u intervjuu za Daily Record rekao: “Finale protiv Celtica nije bila moja najveća pobjeda, nisam bio najsretniji, ali kada je u pitanju intenzitet, to je bila moja najveća utakmica u karijeri.”

“Kada je završilo regularnih 90 minuta pomislio sam gotovo je, ‘mrtav’ sam. To je uvjerljivo najzahtjevnija utakmica moje karijere. Od tada sam igrao tri finala u europskim takmičenjima, od čega dva u Ligi prvaka. Osvojio sam mnogo titula i bio uključen u toliko nevjerovatnih utakmica. Međutim, u smislu napetosti, intenziteta i emocija, ta utakmica protiv Celtica pobjeđuje sve druge.”

Mourinho je samo godinu dana kasnije sa Portom osvojio i Ligu prvaka, nakon čega je stigao u Chelsea i osvojio dvije uzastopne titule u Premier ligi, kao i jedan FA Kup i dva Liga kupa u svom prvom mandatu na Stamford Bridgeu. Zatim je uspostavio i dominaciju u Italiji osvojivši trostruku krunu u svojoj prvoj sezoni na klupi Intera, nakon čega je sa Real Madridom osvojio La Ligu i Kup Kralja u Španjolskoj.

56-godišnjak se zatim vratio u Chelsea i ponovo osvojio Premier ligu i Liga kup u svojoj drugoj sezoni, nakon čega je uslijedila i Europska liga i EFL Kup sa Manchester Unitedom. Trenutno je bez posla, ali kruže špekulacije kako bi se uskoro mogao vratiti na klupu Intera ili Real Madrida.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!