NaslovnicaVijestiJose Mourinho otkrio na koji način pokušava vratiti samopouzdanje Victoru Lindelofu

Jose Mourinho otkrio na koji način pokušava vratiti samopouzdanje Victoru Lindelofu

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho objasnio je kako je pokušao vratiti samopouzdanje Victoru Lindelofu, koji je kritikovan od strane medija i navijača zbog veoma loših nastupa ove sezone, igrajući sa tri centralna defanzivca protiv Swansea Cityja u EFL kupu.

Mourinho otkrio kako pokušava vratiti samopouzdanje Victoru Lindelofu

Novo pojačanje Crvenih vragova se još uvijek prilagođava na novo okruženje na Old Traffordu, a nakon katastrofalne utakmice protiv Huddersfielda u kojoj je njegov tim poražen rezultatom 2-1, engleski mediji su uputili kritike na njegov račun.

Uprkos tome, Mourinho je bio primoran uvrstiti ga u tim protiv Swanseaja s obzirom da su i Phil Jones i Eric Bailly povrijeđeni. United je na kraju slavio rezultatom 2-0, a oba gola je postigao Jesse Lingard.

[su_no1forfootball]

Lindelof je igrao u kombinaciji sa Chrisom Smallingom, te mladom nadom Axelom Tuanzebeom u defanzivnoj liniji.

Prema mišljenju portugalskog stručnjaka, promjena formacije i igranje sa još dva centralna defanzivca će pomoći švedskom reprezentativcu da povrati samopuzdanje.

“Odlučio sam igrati sa tri centralna defanzivca kako bih vratio samopuzdanje Victoru Lindelofou. To je bila dobra odluka.”

Velika legenda Crvenih vragova Ryan Giggs je također komentarisao nastupe Lindelofa ove sezone, te mu na zanimljiv način uputio podršku-

“Neki igrači koji dođu u Premier ligu naviknu se odmah, a nekima je potrebno šest mjeseci do godinu dana, kao što je bio slučaj sa Patriceom Evrom, Jaapom Stamom i Nemanjom Vidićem. Na kraju su svi oni postali nevjerovatni igrači.”

[su_bonus]

[su_analize_kraj_teksta]

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!