Junak pobjede nad Španjolskom Tin Jedvaj poslao poruku Englezima

Tin Jedvaj bio je junak pobjede nad Španjolskom sa dva postignuta gola na Maksimiru (3:2), a defanzivac Bayera iz Leverkusena konačno je zablistao nakon turbulentnog razdoblja u karijeri, protkanog brojnim ozljedama.

“Istina, teško je meni kao mladom igraču bilo igrati šest mjeseci pa četiri ili pet mjeseci biti odsutan. Naravno da se to odrazilo na moj razvoj i kvalitetu mojih igara. No, sad sam već dulje vremena zdrav, dobro igram, odlično se osjećam i napredujem. Što je i normalno, kroz godine skupljam iskustvo.

“Recimo, meni je Rusija bila jedno veliko iskustvo, premda tamo možda nisam bio na takvoj razini kao sad, nisam se uspio spremiti u kratkom roku, opet zbog ozljeda koje su me pratile. Vjerujem sad, što dulje ostanem zdrav, više ću napredovati i više igrati, to je jedino normalno i nadam se da će tako i biti”, rekao je Tin Jedvaj pa istaknuo da Hrvatska ne treba brinuti za budućnost uz velik broj mladih igrača čije vrijeme tek dolazi:

“Evo, protiv Španjolske su debitirali Vlašić i Brekalo, odigrali su jako dobro. Možda im je bilo teško ući u takvoj utakmici, pred punim Maksimirom, uz pritisak da moramo pobijediti, ali svaka njima čast. Hrvatska se ne treba bojati za budućnost, dolazi puno mladih igrača i možemo držati ovu razinu još jako, jako dugo.”

“Svi radimo zajedno, trudimo se uvijek dati sve od sebe, borimo se da održimo Hrvatsku u vrhu svjetskog nogometa. To nam je cilj i sad u Engleskoj, želimo pobijediti i otići na Final Four, pa i tamo pobijediti, zašto ne?”

“Igrali smo s njima prije mjesec dana, dobro se poznajemo međusobno. Ha, Englezi k’o Englezi, pomalo su arogantni, postavljaju se svisoka na sve i nadam se da ćemo ih kazniti ovaj put.”

“Osjećamo li pritisak? Ne znam, ne razmišljam o tome. Ali, mislim da je naše srce veće nego njihovo, srce našeg naroda je veće nego engleskog! Spremni smo za borbu i za potući se i za igrati, idemo na Wembley pobijediti”, zaključio je Tin Jedvaj.