NaslovnicaVijestiJupp Heynckes potvrdio da u klub ove zime stiže zvijezda Bundeslige

Jupp Heynckes potvrdio da u klub ove zime stiže zvijezda Bundeslige

Prema pisanju njemačkih medija, Bayern Munchen je blizu dovođenja još jedne zvijezde Bundeslige, a u pitanju je Hoffenheimov napadač Sandro Wagner, koji bi trebao doći u januaru.

Bayern želi Wagnera

29-godišnjak je zapravo bivši Bayernov igrač, nastupao je za omladinske selekcije bavarskog kluba, te čak skupio i osam nastupa za prvi tim. Prodan je 2008. godine, ali po svemu sudeći konačno bi se mogao vratiti početkom sljedeće godine.

Naime, Robert Lewandowski je poručio čelnicima kluba kako trebaju dovesti novog napadača kako bi on dobio malo odmora.

Bayern želi Wagnera

Informaciju o dolasku Wagnera potvrdio je i trener njemačkog prvaka Jupp Heynckes, koji je izjavio: “Hasan Salihamidžić i Alexander Rosen (sportski direktori) su u kontaktu s Hoffenheimom i pokušavaju dogovoriti transfer.”

“Rano je bilo šta reći. Teško je kompletirati takve transfere u zimskom prelaznom roku. Morat ćemo vidjeti pod kakvim uslovima bi ga Hoffenheim pustio.”

Heynckes je također komentarisao i oporavak dvojcie povrijeđenih igrača Thomasa Mullera i Francka Riberyja.

Muller je pretrpio povredu bedra prošlog mjeseca, a njemački stručnjak je izjavio: “Thomas Muller je počeo trenirati sa ostatkom tima. Potrebno mu je još nekoliko dana, čak i sedam dana punog treninga.”

Za Riberyja Heynckes je rekao kako nema problema u njegovom oporavku i da će se vratiti punim treninzima za nekoliko sedmica.

S druge strane, trener Hoffenheima Julian Nagelsmann je izjavio da, iako Wagner ima želju za prelaskom u Bayern, klub ga ne želi prodati.

“Istina je da je Bayern Munchen zainteresovan, i mi smo saznali tek jučer”, rekao je Nagelsmann u izjavi za Daily Mail.

“Poznati smo sa njegovom željom o odlasku u Bayern i obavijestit ćemo navijače ako bude bilo potrebe za tim.”

“On nije moj igrač, on pripada klubu. Ukoliko klub postigne dogovor o njegovoj prodaji, onda ćemo morati naći dobru zamjenu.”

29-godišnji Sandro Wagner je postigao četiri gola i podijelio dvije asistencije u deset nastupa u Bundesligi ove sezone. Također je ove godine imao i tri nastupa za reprezentaciju Njemačke, u kojima je postigao pet golova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!