NaslovnicaVijestiJURGEN KLOPP OBJASNIO: Evo zašto nije želio dovesti Lacazettea i Mkhitaryana u...

JURGEN KLOPP OBJASNIO: Evo zašto nije želio dovesti Lacazettea i Mkhitaryana u Liverpool!

Jurgena Kloppa i njegov Liverpool sutra očekuje teško gostovanje kod Arsenala u okviru 11. kola Premier lige, a njemački stručnjak je zasigurno pokušati iskoristiti to što je ranije u karijeri trenirao trenutno velike zvijezde ‘Topnika’ Henrikha Mkhitaryana i Pierre-Emericka Aubameyanga.

Klopp nije želio Mkhitaryana

Klopp je Mkhitaryana doveo u Borussiju Dortmund prije pet godina, ali je odbio dovesti ga i u Liverpool, u koji je stigao 2015. godine. Nakon što je armenski reprezentativac potpisao za Manchester United, njemački stručnjak je o njemu rekao: “Poznavao sam ga jako dobro, ali želio sam upoznati druge igrače. Već odavno sam znao da odlazi u Manchester United, tako da nije bilo nikakve potrebe da se ja miješam, to nije način na koji radim.”

[su_bet365_koeficijenti]

Zatim je dodao: “Nisam želio dovoditi igrače sa kojima sam već radio. Ukoliko to uradite, znate njihove dobre i loše strane i pitate se da li će ponoviti stare uspjehe. To nije dosadno, ali znate sve jedno o drugome i kako onda da on napreduje, što je sljedeći korak? Mogli smo pokušati dovesti mnogo igrača, ali, prije svega, morate se zapitati kakav igrač vam je zaista potreban.”

Klopp je također pokazivao interes za Alexandrea Lacazettea prošle godine, prije nego što ga je Arsene Wenger doveo Arsenal. Na pitanje zašto je odustao od dovođenja francuskog napadača, on je početkom prošle sezone odgovorio: “Imamo Daniela Sturridgea, svi znamo kakav potencijal ima. Sada kada je zdrav, nadam se da ćemo to iskoristiti. Također imamo i Solankea, koji je zasigurno najveći engleski talent kada su u pitanju napadači.”

I Liverpool i Arsenal su sjajno krenuli u novu sezonu. ‘Redsi’ se trenutno nalaze na drugom mjestu u Premier ligi sa 26 osvojenih bodova iz deset odigranih utakmica, isto koliko i Manchester City, ali imaju lošiju gol razliku. S druge strane, tim iz sjevernog Londona pod vodstvom novog trenera Unaija Emeryja igra, po mišljenju mnogih, najljepši nogomet u od svih klubova u ligi ove sezone, te se nalazi na četvrtom mjestu sa 22 osvojena boda.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!