NaslovnicaVijestiJurgen Klopp otkrio koji igrač Liverpoola je jučer dobio stojeće ovacije u...

Jurgen Klopp otkrio koji igrač Liverpoola je jučer dobio stojeće ovacije u svlačionici

Liverpool je jučer slavio na gostovanju kod Burnleya rezultatom 1-2, te tako stigao do čak 16. uzastopne utakmice bez poraza u svim takmičenjima, što je novi rekord otkako je tim preuzeo Jurgen Klopp.

Sadio Mane dobio ovacije

‘Redsi’ su poveli golom Sadija Manea iz 61. minute, a izgledalo je kako će utakmica završiti neriješeno nakon što je domaćin izjednačio golom Johanna Berga Gudmundssona iz 87. minute. Ipak, golom u sudijskoj nadoknadi defanzivac Ragnar Klavan je donio sva tri boda timu sa Anfielda, koji je povećao prednost ispred petoplasiranog Arsenala na šest bodova.

To je bila vrlo teška utakmica za Kloppov tim, s obzirom da njemački stručnjak nije mogao računati na dva vrlo važna igrača, a u pitanju su Philippe Coutinho, te najbolji strijelac kluba ove sezone Mohamed Salah, koji su kako kaže bili povrijeđeni.

“To je bila vrlo teška utakmica, ali smo odigrali sjajno. Burnley igra jako dobro. Trebalo je dosta vremena da vidimo prvi gol, ali onda su sljedeća dva gola bila vrlo slična. Da li smo zaslužili pobjedu? Nije me briga, dobili smo tri boda.”

Klopp je otkrio kako je gol koji je Sadio Mane postigao vrlo važan za njegovo samopzdanje, te otkrio kako je Senegalac dobio stojeće ovacije u svlačionici nakon utakmice.

[su_premierleague]

“Sadio je nevjerovatno važan za nas. U mnogo utakmica pokazuje kako je jak, brzo, a u trenucima kad mu baš i ne ide najbolje, postigne ovakav gol i sve ostavi u čudu. Kad je ušao u svlačionicu cijeli tim je ustao i čestitao mu, jer svi znaju da će se vratiti na vrh. Potreban nam je u najboljoj formi, zbog svega što slijedi. Sretan sam zbog njega, jer sam imao mnogo igrača koji u trenucima kad im nije išlo najbolje nisu postizali golove. Sadio i dalje to radi, i to je stvarno super.”

25-godišnji krilni igrač je ove sezone odigrao ukupno 18 utakmica u svim takmičenjima, u kojima je postigao osam golova i podijelio pet asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!