NaslovnicaVijestiKlopp: Ovo je vrijednije od bilo kojeg trofeja!

Klopp: Ovo je vrijednije od bilo kojeg trofeja!

Novinari su spomenuli Kloppu kako još uvijek nije osvojio niti jedan trofej otkako je u Liverpoolu, a on je im je rekao da je jedan momenat vrijedniji od bilo kojeg trofeja.

Klopp

Klopp još nije osvojio nijedan trofej od dolaska u klub 2015. godine.

“Nije stvar u meni, nego u klubu. Svi moramo da okolnosti koje su nam date iskoristimo na najbolji način, a to i pokušavamo. Ako to vodi do trofeja, onda je to divno, ali više ne možemo da uradimo. Ako mi ljudi sude po tome da li sam nešto osvojio u prošlosti ili da li ću nešto osvojiti u budućnosti, ja to ne mogu da promijenim. Moje je da dam svojih 100% – to nije savršeno, ali je najviše što ja mogu”, kaže njemački stručnjak.

Poslije 0:3 na Camp Nou protiv Barcelone, Liverpool je kod kuće slavio sa 4:0 i plasirao se u finale Lige prvala.

“Ove sezone proživeli smo mnogo divnih trenutaka zajedno. Radujem se narednim utakmicama, a preokret nad Barseom bio je šlag na torti za sada. Wow! To je upravo slika koju želimo da prikažemo spoljnom svijetu – to je Liverpool, to je ovdje moguće, u ovom gradu i sa ovim ljudima. Takvi momenti su vrijedniji od trofeja”, rekao je Klopp i dodao:

“Posao je da se razvijamo što je više moguće, tako da postaje sve vjerovatnije da ćemo osvojiti trofeje. Za sada to i činimo. Slijedi nam finale, imamo iskustva iz prethodnih godina, pa ćemo vidjeti. U nedjelju igramo poslednju utakmicu u Premier ligi, nije u našim rukama, ali želimo sezonu da okončamo pobjedom”.

Liverpool u nedjelju dočekuje Wolverhampton, a Manchester Cityju treba pobjeda u Brightonu kako bi obezbijedio titulu. Potom 1. juna Redsi igraju finale Lige prvaka sa Tottenhamom.

Najnovije vijesti

Objavljena lista: Ovih osam igrača napušta Liverpool na kraju sezone

0
Njemački strateg Jurgen Klopp, koji je od 2015. godine vodio Liverpool i s njim osvojio naslove engleskog i europskog prvaka, prema najnovijim informacijama, napustit...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!