NaslovnicaVijestiJurgen Klopp pobijesnio na Alberta Morena tokom utakmice protiv Stoke-a

Jurgen Klopp pobijesnio na Alberta Morena tokom utakmice protiv Stoke-a

Jurgen Klopp pobijesnio na Alberta Morena tokom utakmice protiv Stoke-a. Jurgen Klopp nosi svoje srce u rukavu i svaki Liverpoolov igrač je svjestan te činjenice nakon što je radio sa Njemačkim stručnjakom u posljednjih nekoliko mjeseci.

Jurgen Klopp pobijesnio na Alberta Morena

Očajnički želeći da njegova momčad dođe do finala Capital One Kupa tijekom prve polovine produžetaka protiv Stoke Cityja, Klopp je pobijesnio na Alberto Morena nakon što se Španjolski lijevi bek gurao sa Jonathanom Waltersom, umjesto da se fokusira na meč.

Kamere su snimile bijesnog Kloppa koji galami na Morena kraj aut linije. On je bio toliko bijesan da je četvrti suda morao spriječiti Jurgena da napravi još jedan korak jer bi sigurno bio na terenu.

Moreno je namjerno okrenuo pogleda na drugu stranu – ne možemo ga kriviti – ali nema sumnje da je čuo šta mu je imao reći njegov menadžer.

Za Albero Morenovo dobro, mi se nadamo da se Klopp smirio kada je došao u svlačionicu nakon konačnog zvižduka.

https://twitter.com/WiFutty/status/692106385933352961

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

U maju 2008. dobio je ponudu da postane novi trener Borussije Dortmund, potpisavši na kraju dvogodišnji ugovor s klubom koji je prethodnu sezonu završio na razočaravajućem 13. mjestu, predvođen Thomasom Dollom.

U svojoj prvoj sezoni u novom klubu doveo je Borussiju do trofeja u njemačkom superkupu pobjedom nad najljućim rivalom, Bayernom, a u prvenstvu do 6. mjesta.

Narednu sezonu Borussia je završila na 5. mjestu, a zatim su uslijedile 2 uzastopne titule prvaka u sezonama 2010/11. i 2011/12. 81 bod Borussije iz sezone 2011/12. najveći je broj bodova u historiji Bundeslige; od toga je 47 bodova osvojeno u proljetnom dijelu prvenstva, što je, također, rekord.

U ovoj sezoni Borussia je izjednačila Bayernov rekord od 25 pobjeda u sezoni (1972/73), a niz od 28 utakmica bez poraza najduži je ikad u Bundesligi. 12. maja 2012. ispisao je novu stranicu u historiji Borussije dovevši je prvi put do duple krune u Njemačkoj pobjedom u finalu kupa nad Bayernom od 5-2. Za duplu krunu rekao je da je to “bolje nego što je ikad mogao zamisliti”.

Forma Borussije tokom sezone 2012/13. nije bila tako impresivna kao u prošloj, a Klopp je insistirao na tome da će se njegova ekipa fokusirati na Ligu prvaka kako bi se iskupila za loš nastup prethodne sezone. Žrijeb je Borussiu svrstao u tzv. “grupu smrti” s Manchester Cityjem, Real Madridom i Ajaxom.

Međutim, Borussia nije izgubila nijednu utakmicu, završivši prva u grupi uz neke impresivne predstave, naročito protiv Mourinhovog Reala. Nakon toga je napredovala sve do finala, susrevši se ponovo s Realom u polufinalu.

Nakon izvrsne igre u prvoj utakmici u Dortmundu i pobjede 4-1 (sva 4 gola postigao Lewandowski) Real je u revanšu ipak slavio 2-0, ali je ostao kratak za 1 gol u ukupnom rezultatu. U finalu je Borussiju čekao njihov najveći rival, Bayern. U neizvjesnoj utakmici pobjedu je odnio Bayern (1-2) golom Robbena u 89. minuti.

8. oktobra 2015. potpisao je trogodišnji ugovor s engleskim Liverpoolom. Na klupi je zamijenio Brendana Rodgersa.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!