NaslovnicaVijestiJurgen Klopp: Zamalo sam se rasplakao zbog ovoga

Jurgen Klopp: Zamalo sam se rasplakao zbog ovoga

Nakon uvjerlive pobjede protiv Arsenala (5:1), trener Liverpoola Jurgen Klopp bio je, naravno, prezadovoljan, a otkrio i koji gest njegovih igrača ga je zamalo rasplakao.

“Bili smo veoma dobri i uradili smo tačno šta smo i željeli. Željeli smo da ih pritisnemo i presiječemo njihovo izgrađivanje akcija. Oni su izvršili pritisak takođe pa je na terenu bilo divlje. Ali, kada smo dobili loptu bilo je neophodno da se smirimo. Odgovor na Arsenalov gol je bio prvoklasan. Ostali smo mirni i primorali smo ih na greške.

“Drugi gol Bobbyja Firmina, kada je Sadio Mane osvojio loptu… wow, to je bila perfektna odbrana. Znali smo u drugom poluvremenu da utakmica nije gotova, zato smo željeli da ju kontrolišemo”, rekao je Klopp poslije velike pobede na Anfieldu.

Njemački stručnjak je pohvalio i Egipćanina Mohameda Salaha, koji je prepustio Brazilcu Robertu Firminu izvođenje penala u 65. minutu. Brazilski ofanzivac je tako došao do hat-tricka.

“Mo Salah je prepustio izvođenje penala Bobbyju i ja sam zamalo zaplakao jer svi znamo koliko mu znači da postiže golove. To je bilo veoma lijepo. Ukupno gledajući 5:1 protiv Arsenala se ne događa često i ja sam zato veoma srećan zbog momaka”, kazao je Nijemac.

Menadžer Liverpoola je naglasio i da nema zbog čega da žali u godini na izmaku.

“Nije bila loša godina. Ekipa je napravila veliki korak naprijed, ali je bitno da pokažemo da je to pozitivan proces. Ne žalim ni zbog čega iz 2018. godine”, zaključio je Klopp.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!