NaslovnicaVijestiJustin Kluivert konačno otkrio zašto mu je Jose Mourinho prišao nakon finala...

Justin Kluivert konačno otkrio zašto mu je Jose Mourinho prišao nakon finala Europske lige

Mladi igrač Ajaxa Justin Kluivert održao je zanimljiv razgovor sa trenerom Manchester Uniteda Joseom Mourinhom nakon poraza njegovog tima rezultatom 2-0 u finalu Europske lige prošle godine.

Kluivert komentarisao razgovor sa Mourinhom

Mourinho je nakon tog finala došao na naslovnice svih svjetskih novina nakon proslave pobjede u Stockholmu, a također nezapaženo nije prošao niti njegov razgovor sa talentiranim Justinom Kluivertom, sinom legendarnog Patricka Kluiverta.

[su_bbworld]

18-godišnji krilni igrač nije igrao u tom finalu, ali uprkos tome imao je zapaženu ulogu u timu te sezone, te tako privukao pažnju mnogih europskih velikana. U istom ritmu je nastavio i ove sezone, a ukupno je u dresu Ajaxa odigrao 40 utakmica u svim takmičenjima i postigao osam golova.

Mnogi su smatrali kako mu je Jose Mourinho poručio kako će ga dovesti na Old Trafford jednog dana ako nastavi pružati dobre nastupe, ali on to negira: “Mourinho ni sekunde nije pričao o mogućem transferu. Želio je samo da me vidi. On me zna iz doba kada sam bio dječak, dok je moj otac igrao za Barcelonu, gdje je Mourinho bio pomoćni trener.”

Mladi nizozemski reprezentativac se prisjetio prošle sezone i puta do finala, te kako kaže, vrlo je razočaran što nije nastupio u finalu: “Šteta je što nisam igrao u finalu. Međutim, putovanje do finala je bilo posebno za 17-godišnjaka poput mene.”

[su_bonus]

On je također poručio kako je svjestan da se suočava s velikim očekivanjima, s obzirom da je sin legendarnog napadača, koji je jedno vrijeme bio jedan od najboljih igrača na svijetu, te da će pokušati biti i bolji od njega.

“Želim opravdati prezime svog oca. Svi ga znaju, to me samo motivira. Želim otići do vrha kao što je moj otac. Možda ću biti lošiji, možda bolji, ali me poređenja ne nerviraju. Čine me ponosnim, lijepo je imati takvog oca.”

18-godišnjak je još dodao kako se nada da će uskoro zaigrati i u dresu reprezentacije Nizozemske: “Na početku sezone imao sam malo lošiji period. Previše sam razmišljao, ali sam trebao igrati u svom stilu. Ako nastavim tako, nadam se da ću ove godine debitovati za Nizozemsku, baš kao što je i moj otac.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!