NaslovnicaVijestiJuventus - Inter: Mogu li Nerazzuri ostati u trci za titulu?

Juventus – Inter: Mogu li Nerazzuri ostati u trci za titulu?

Veliki derbi u okviru italijanske Serie A odigrat će ekipe Juventusa i Intera. Nerazzuri polako gube trku sa Juventusom i Laziom, ali bi u slučaju slavlja u ovom meču ponovo došli na dostižan zaostatak od svega tri boda. Meč je na programu u nedjelju u 20:45.

TIMSKE NOVOST

Domaća ekipa Juventusa u ovaj meč ulazi nakon šokantnog poraza 0:1 od Lyona u Ligi prvaka. Bianconeri su opet izgledali tromo na gostovanju, posebno u prvom poluvremenu, što se pod hitno mora promjeniti ukoliko žele ove sezone osvojiti neki trofej. Juve je osvojio 12 bodova u zadnjih šest utakmica u Serie A i ternutno su tri boda ispred Lazia i šest bodova ispred Intera.

Sarri se može pohvaliti sa sjajnom statistikom na domaćem terenu gdje su u 12 utakmica upisali 11 pobjeda i samo jedan neriješen rezultat. U zadnjih 5 utakmica kod kuće upisali su isto toliko pobjeda sa gol razlikom 14:2.

Inter u ovaj meč ulazi nakon što su savladali bugarskog šampiona Ludogoreca u Ligi Europe. Međutim, trenutno prolaze kroz vrlo lošu formu u domaćoj ligi, te su tako u posljednjih šest susreta dobili samo dva meča. Priključak u trci za titulu su vjerovatno izgubili prije dvije sedmice, kada su na gostovanju kod Lazia poraženi sa 2:1.

Nerazzurri imaju najbolji gostujući omjer u ligi s devet pobjeda, dva remija i jednim porazom, postižući 2,17 golova po meču. Ipak da su u blagom padu forme, govori podatak da su sakupili osam bodova iz posljednjih pet utakmica na gostovanjima.

Oba trenera konačno nemaju problema sa povrijeđenim igračima tako da možemo očekivati najjače postave sa obje strane.

PRIJEDLOG ZA KLAĐENJE

Prvi tip na koji vam skrećemo pažnju je “Draw No Bet” opcija na Juventus. Teško je zaista očekivati da se ovaj meč završi bez pobjednika, pogotovo što neriješen rezultat ekipi Intera ne znači skoro pa ništa, jer bi u protivnom morali čekati na dva kiksa Juventusa do kraja prvenstva i uz sve pobjede do kraja bi mogli doći do titule. Sa druge strane Juventus se želi odvojiti na veću razliku, a također si ne mogu priuštiti dva kiksa u jednoj sedmici.

 

Također, vjerujemo kako opklada prema kojoj obje ekipe daju golove ima vrijednost. Ronaldo, Lukaku i Martinez igraju odlično, obje ekipe u prosjeku primaju gol po susretu a također imaju skoro pa imperativ pobjede. Ne vidimo način da se meč završi bez golova sa obje strane.

 

Ukoliko ste iz Slovenije i Hrvatske, preko ovog linka  bez problema možete pristupiti stranici bet365 kladionice unatoč nepravednoj zabrani koju sprovodi vlada Hrvatske.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!