NaslovnicaVijestiJuventus je kažnjen čak i zbog transfera Miralema Pjanića u Barcelonu

Juventus je kažnjen čak i zbog transfera Miralema Pjanića u Barcelonu

U tekstu o kazni Juventus-a, objavljenom na portalu Goal.com, ističe se da je klub bio kažnjen s oduzimanjem 10 bodova između ostalog i zbog transfera Miralema Pjanića u Barcelonu. Ova kazna je uključivala i razmjenu za Arthura Mela, koja je rezultirala povećanjem “kapitalne dobiti” za klub.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

UZMI BONUS!


Transfer Arthura iz Barcelone u Juventus procijenjen je na 72 miliona eura (uz dodatnih 10 miliona eura na bonuse), dok je transfer Pjanića vrijedio 65 miliona eura (s dodatnih pet miliona eura kroz bonuse). U osnovi, Juventus je platio dodatnih desetak miliona eura za dovođenje Brazilca. Transferom, Pjanić je postao najskuplji bh. igrač u historiji, ali ovaj transfer predstavlja problem za Juventus jer su prekršili pravila poslovanja.

Juventus je optužen za neprikladno prikazivanje naknada za transfere kako bi umjetno povećao “kapitalne dobitke”, stvarajući sliku o većoj klupskoj imovini nego što je stvarno posjeduje.

“Stara dama je prvo kažnjena sa 15 bodova u siječnju, a zbog finansijskih prekršaja zbog financijskih prekršaja koji se odnose na procjene igrača, uključujući transfer koji je odveo Miralema Pjanića u Barcelonu, dok je Juventus potpisao Arthura Mela,” navodi se na Goalu.

Iako detalji nisu navedeni u spomenutom tekstu, talijanski mediji izvještavaju da Pjanićev transfer nije jedini koji je stvorio probleme za Juventus. Postoje još 22 transfera iz nedavnog razdoblja koji su pod sumnjom, iako je jasno da igrači nemaju nikakvu odgovornost u vezi s tim.

Prethodno je spomenuto da su razmjena transfera između Joao Cancela i Danila s Manchester Cityjem, kao i razmjena između Leonarda Bonuccija i Mattije Caldare s Milanom, podložni sumnji.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

UZMI BONUS!

Najnovije vijesti

Španjolski mediji prenose: Barcelona će biti izbačena iz Lige prvaka

0
Prema izvještaju španskog lista ABC Desportes, istražitelji UEFA-e su donijeli odluku da Barcelona bude suspendirana i ne smije igrati u jednoj sezoni Lige prvaka....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!