NaslovnicaVijestiJuventus se uključio u trku za dugogodišnju želju Milana

Juventus se uključio u trku za dugogodišnju želju Milana

Milan je početkom sezone bio na pragu da dogovori sve sa belgijskim reprezentativcem, Axelom Witselom i malo je falilo da ga dovedu u svoj tim, ali sada će se sve to zakomplikovati, jer se u borbi za Belgijanca umiješao još jedan tim iz Serie A, Juventus.

AC-Milan-Bologna3 (640 x 400)

Milan je već prethodnog ljeta imao ozbiljnu namjeru da dovede Belgijanca na San Siro, ali on je ipak ostao u Zenitu iz Sankt Petersburga. Međutim, možda i ovaj prijelazni rok ostanu bez njega jer su dobili velikog konkurenta u borbi za sjajnog igrača.

Ali, Milan ne treba posustajati jer kod Juventusa sve zavisi od Paula Pogbe koji bi mogao promijeniti klub ovog ljeta, tako da Juventus vidi odličnu zamjenu za Pogbu u Witselu. Belgijski reprezentativac nastupa odlično ove sezone u Zenitu, iako ne postiže golove, no to nije njegov zadatak. U 21 nastupu postigao je jedan gol. Za reprezentaciju Belgije debitovao je 2008. godine i od tada 60 puta branio boje nacionalne selekcije.

U Zenit je došao iz Benfice 2012. godine za obeštećenje od 30 miliona dolara, a prije portugalskog tima igrao je u Standardu iz Liegea u kojem je debitovao za seniorski tim 2006. godine, a prije toga je nastupao za mlađe selekcije belgijskog tima.

27-godišnji igrač ima ugovor sa ruskim Zenitom do 2017. godine, tako da će obešetećenje za Witsela sigurno biti ‘zavidna’ svota novca. Njegovu vrijednost poznati sajt transfermarkt procjenjuje na oko 28 miliona eura, a Zenit će vjerovatno dobiti i više od toga za svog veznjaka koji je iza Hulka najvrijedniji igrač u timu, a iza Witsela je Ezequiel Garay čija se vrijednost procjenjuje na oko 23 miliona eura. Zenit ove sezone i ne stoji baš najbolje na tabeli iako imaju navrijedniji tim u ligi, a kako i ne bi kada im je spoznor ruski naftni gigant, Gazprom. Poslije 21 odigrane utakmice nalaze se na 4. poziciji sa 37 bodova.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!