NaslovnicaVijestiJuventus sprema ponudu od 30 miliona za 16-godišnjeg napadača

Juventus sprema ponudu od 30 miliona za 16-godišnjeg napadača

Kako navodi Gazzetta dello Sport, Juventus je trenutno u pregovorima sa Genoom oko dovođenja ‘čuda od djeteta’, 16-godišnjeg napadača Pietra Pelelgrija.

Juventus dovodi Pellegrija

Sportski direktor ‘Stare dame’ Giuseppe Marotta i generalni direktor Fabio Paratici trenutno obavljaju pregovore sa predsjednikom Genoe Enricom Preziosijem, koji traži 30 miliona eura za svog dragulja.

Mladi talijanski reprezentativac je debitovao za prvi tim u decembru 2016. godine na utakmici protiv Torina, kada je u 88. minuti susreta ušao u igru. Sa 15 godina i 280 dana tada je izjednačio rekord kao najmlađi debitant u Seriji A, koji je postavio bivši igrač Rome Amedeo Amadei davne 1937. godine.

Njegov bivši trener Gian Piero Gasperini ga je opisao kao ‘novog Lionela Messija’, te se trenutno smatra jednim od najtalentiranijih igrača na svijetu. Ove sezone je odigrao ukupno sedam utakmica u svim takmičenjima, te je postigao dva gola.

Pored usporedbi sa Messijem, mnogi su ga usporedili i sa legendarnim talijanskim napadačem Christianom Vierijem, s obzirom da ima sve – brzinu, snagu i visinu.

[su_bonus]

Navodno, Juventus će za njega ponuditi 10 miliona eura, te dodatnih 20 miliona eura u raznim bonusima, a on će ostati na posudbi u trenutnom klubu do kraja sljedeće sezone. Postoji još mogućnost da klub iz Torina ponudi i nekog od svojih igrača u zamjenu, a glavni kandidat je Stefano Sturaro, koji bi se u tom slučaju vratio u svoj bivši klub.

Inter je također bio vrlo blizu njegovog dovođenja prošlog ljeta, ali su odustali od tog transfera u posljednjem trenutku zbog mogućih problema sa financijskim fair playom. Pellegrijeva trenutna vrijednost se procjenjuje na osam miliona eura, prema podacima Transfermarkta, a nastupio je također i za sve mlađe uzraste reprezentacije Italije. Unatoč tome što ima 16 godina, trenutno nastupa za U19 reprezentaciju, što dovoljno govori o tome koliko je talentiran.

Juventus je trenutno drugoplasirani u Seriji A sa 53 osvojena boda, te za vodećim Napolijem zaostaje samo jedan bod nakon 21 odigranog kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!