NaslovnicaVijestiJuventus sprema ponudu od 50 miliona eura za zvijezdu Bayern Munchena

Juventus sprema ponudu od 50 miliona eura za zvijezdu Bayern Munchena

Prema navodima talijanskih medija, krilni igrač Bayern Munchena Douglas Costa vrlo je blizu potpisa za Juventus, koji će ga platiti oko 50 miliona eura.

Juventus sprema ponudu od 50 miliona eura za Douglasa Costu

Costa je nakon dolaska novog trenera Carla Ancelottija imao problema sa minutažom na Allianz Areni prošle sezone. Odigrao je ukupno 23 ligaške utakmice, od čega je od prve minute počeo samo devet utakmica, te je postigao četiri gola i upisao tri asistencije.

Brazilac bi svojim dolaskom pojačao konkurenciju na krilnim pozicijama, na kojima Juventus već ima igrače kao što su Alex Sandro, Mario Mandžukić, Dani Alves, Juan Cuadrado, te po potrebi Paulo Dybala.

Ipak, kako izvještava Football Italia, 26-godišnjak zahtijeva platu od oko 7 miliona eura po sezoni, a ukoliko bi ‘Stara dama’ pristala na to, Costa bi postao jedan od najplaćenijih igrača u klubu.

Odnos između Bayern Munchena i Juventusa na području transfera je dobar. Dva kluba su u posljednje vrijeme imala nekoliko poslova, uključujući posudbe, a kasnije i kupovine Kingsleya Comana s jedne, te Mehdija Benatije s druge strane.

Prvak Italije će zbog tog razloga pokušati smanjiti cijenu koju Bavarci traže za igrača, a navodno je i igračev agent danas stigao u Torino kako bi dogovarao detalje ugovora.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!