NaslovnicaVijestiKakav transfer, kakav marketing! Espanyol nakon samo 7 dana zaradio trostruko od...

Kakav transfer, kakav marketing! Espanyol nakon samo 7 dana zaradio trostruko od uloženog kupovinom ovog Kineza

Španjolski prvoligaš Espanyol dobio je odgovor na pitanje koliko bi klubu značio potencijalni uspjeh igrača na nogometnim terenima kojeg su tik prije kraja isteka roka u velikoj pompi doveli iz Kine.

Na inicijativu njihovog kineskog vlasnika, Chen Yanshenga, španjolski prvak Espanyol kupio je krajem siječnja kineskog napadača Wu Leia, koji je u svojoj domovini važi za veliku nogometnu zvijezdu. Trenutno najbolji kineski nogometaš otišao je u Španjolsku kao član Šangajskog SIPG-a te kao i najbolji strijelac prvenstva, a španjolski klub je računao na njegov dolazak kako bi ojačao brand na ogromnom kineskom tržištu.

REAL MADRID NAJAVLJUJE OGROMNE VIJESTI: Ako izgube od Barcelone na kraju mjeseca, najavit će zamjenu za Ronalda!

Kao što se čini, plan bi mogao biti vrlo uspješan, budući da su prve brojke zapanjujuće. Wu Lei je odigrao posljednjih 12 minuta na La Ligi između Espanyola i Villarreala, a taj meč je u Kini uživo gledalo 40 milijuna ljudi. Za usporedbu, u Španjolskoj je spomenuti obračun timova iz donjeg dijela ljestvice glaedalo samo 177 tisuća televizijskih gledatelja.

Predstavljanje Wu Leia u Espanyolu, koje je prema nekim procjenama dostiglo 350 milijuna ljudi je impozantna brojka, a budući da ga je Espanyol kupio za samo 2 miliona eura, već do sada su vratili uloženo i zaradili tri puta više.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!