NaslovnicaVijestiKako bi Lyon izgledao danas da nisu prodali vrhunske igrače?

Kako bi Lyon izgledao danas da nisu prodali vrhunske igrače?

Francuska liga je u posljednjih par godina postala predvidljiva, prvak se već unaprijed zna. Od 2012. godine Paris Saint Germain dominira ovom ligom, koju je osvajao tri uzastopna puta.

Teško je i zamisliti da postoji neki klub sa vrhunskim igračima koji bi im se mogao usprotiviti, a Lyon je bio veoma blizu tome prošle sezone. Hubert Fournier je okupio grupu mladih igrača koji su postigli veliki broj golova i igrali veoma uzbudljiv nogomet.

To nas je podsjetilo na period kada su “Les Gonesi” osvojili sedam uzastopnih titula na prelazu u novo stoljeće, ali klubu trenutno i ne ide baš najbolje. Nalaze se na četvrtoj poziciji i teško da će u skorije vrijeme ponoviti poduhvat od prije 10-ak godina.

No, gledajući njihovu historiju i igrače koje su stvorili na Gerlandu, situacija bi danas možda bila drugačija da klub nisu napustile velike zvijezde. Predstavljamo vam kako bi tim Lyona danas izgledao da su u klubu ostali igrači poput Pjanića i Benzeme.

Na golu bi stojao iskusni Hugo Lloris, koji je u Lyonu proveo četiri sjajne sezone, a čak tri puta je bio proglašavan najboljim golmanom lige. Štoperski tandem bi činili Samuel Umtiti i Jeremy Toulalan. Umtiti je bio član prvog tima Lyona od 2011. godine, pa sve do prelaska u Barcelonu prošlog ljeta, dok je Toulalan na Gerlandu proveo pet sezona prije odlaska 2011. godine.

Poziciju desnog beka bi igrao Jallet, koji je u klub stigao iz Paris Saint Germaina, te trenutno igra važnu ulogu u timu. Na lijevom beku bi bio Michel Bastos, koji je u tri i pol sezone u Lyonu odigrao 141 utakmicu i postigao impresivnih 35 golova.

Veznu trojku bi činili Michael Essien, Miralem Pjanić i Yoann Gourcuff, koji su zajedno odigrali preko 340 utakmica u dresu Lyona. Vrh napada bi činio trio Nabil Fekir, Alexandre Lacazette i legendarni Karim Benzema.

Na klupi bi se nalazili: Anthony Lopes, Mapou Yanga-Mbiwa, Maxime Gonalons, Tiago, Clement Grenier, Mathieu Valbuena, Hatem Ben Arfa, Bafetimbi Gomis, Loic Remy, Fred i Anthony Martial.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_1m_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!