NaslovnicaVijestiKako je Barca ostala bez Ronalda zbog 2 miliona?

Kako je Barca ostala bez Ronalda zbog 2 miliona?

Bivši predsjednik Barcelone, Joan Laporta, otkrio je kako je katalonskom klubu ponuđen Cristiano Ronaldo.

kako

Nekadašnji čelnik Katalonaca otkrio je da je Ronaldo ponuđen Barci kao 18-godišnjak, i to za sumu od 17 miliona eura.

Real Madrid je učinio Ronalda svojevremeno najskupljim fudbalerom na svijetu, kada je za njegov otkup platio Manchester Unitedu čak 94 miliona eura, 2009. godine.

Laporta, predsjednik Barcelone između 2003. i 2010. godine iznio je u javnost razgovor koji je imao sa Ronaldovim agentom Jorgeom Mendesom, o tome kako je na Camp Nou mogao dovesti tada tinejdžera, koji je sada ponajbolji igrač na svijetu, u periodu kada je Barcelona radila na “remontu” ekipe.

“Kada sam stigao, potpisali smo Ronaldinha, Rafaela Marqueza i Quaresmu”, rekao je Laporta za AS.

“Bili smo u procesu rekonstrukcije tima. Cristiano je igrao za Sporting, i bio je blizu potpisa za United.”

“Njegov agent, koji je takođe zastupao Marqueza i Quaresmu, rekao je da ima još jednog dobrog igrača čije je ime Cristiano Ronaldo”.

“Rekli smo mu da znamo za njeha i on nam ga je ponudio za dva miliona jeftinije nego Unitedu, koji je na kraju za Ronalda platio 19 miliona eura”.

Ronaldo je upisao skoro 300 nastupa za United, uz 118 postignutih golova, dok mu fali još jedan da bi stigao do brojke od 500 postignutih golova u karijeri.

Pogotkom protiv Sporting Gijona proteklog vikenda, postigao je trideseti gol u 2016. godini, tako da je u svakoj kalendarskoj godini od dolaska iz Manchester Uniteda 2010. postigao najmanje trideset golova.

Ronaldo nastavlja da niže rekord za rekordom, te je već dostigao 50 golova u jednoj kalendarskoj godini šestu godinu zaredom, računajući pogotke postignute u dresu Reala, kao i reprezentacije Portugala.

Prema Betfairu, Ronaldo je apsolutni favorit za osvajanje najprestižnijeg individualnog priznanja.

bdor

KLADI SE NA STRIJELCA U EL CLASICU
elcalsicogoalscorer

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Španjolska La Liga se od iduće godine igra u SAD-u

0
Predsjednik La Lige Španjolske, Javier Tebas, dao je nekoliko zanimljivih izjava u intervjuu za Expansion. Posebno je privukao pažnju javnosti kada je otvoreno priznao...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!