NaslovnicaVijestiKako je Cruyff spriječio Barcelonu da proda Pepa Guardiolu?

Kako je Cruyff spriječio Barcelonu da proda Pepa Guardiolu?

Legenda Barcelone, Johan Cruyff jedan je od ‘revolucionara’ nogometa koji je nešto prije svoje smrti izdao knjigu, otkrio je kako je spriječio katalonski klub da proda Pepa Guardiolu koji je kasnije bio trener Barcelone i osvojio sve moguće trofeje sa Kataloncima.

cruyff800-1458991584

Tada, Cruyff je stigao na Camp Nou u ulozi trenera.

Ove sezone, Pep Guardiola predvodi Manchester City, a Cruyff je upravo tada zaustavio Barcelonu da španjolskog nogometaša proda Cityju koji je tada igrao u Drugoj ligi Engleske.

“Barca ga se željela riješiti. Smatrali su da je slabašan, loš u obrani i potpuno beskoristan u skoku. No, ono što očito nitko nije vidio je da je imao sve potrebne stvari da ode daleko. Imao je visoku nogometnu inteligenciju, brzinu u egzekuciji i tehniku. Da nisam ja tada dolazio u Barcelonu, sasvim bi ga sigurno prodali u Drugu ligu”, napisao je pokojni Cruyff u autobiografiji, koja izlazi ovih dana.

Guardiola je, uz pomoć Cruyffa, sa samo 19 godina debitovao u prvom timu, a samo godinu kasnije, 1991. godine postao je neizostavan član katalonskog kluba.

“Rekao sam mu da iznad svega moraš biti gazda, onaj koji donosi odluke i onaj koji je onda za njih i odogovoran. U tom smislu Pep je pratio isti put kao i ja”, opisao je Cruyff u knjizi koju je napisao malo prije svoje smrti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!