NaslovnicaVijestiKako je izgledao ugovor igrača Manchester Uniteda u 1965. godini

Kako je izgledao ugovor igrača Manchester Uniteda u 1965. godini

Kako je izgledao ugovor igrača Manchester Uniteda u 1965. godini. U današnjem svijetu modernog nogometa nije neobično da postoji nekoliko igrača u velikim klubovima koji zarađuju šest-cifreni broj tjedno.

Kako je izgledao

Manchester United nije iznimka. Doista, sa Wayne Rooneyem i Paul Pogbom koji zarađuju nekih 300.000 funti po tjednu, puno navijača misli da klub sa Old Trafforda ne bi trebao biti toliko darežljiv.

Ali to nije uvijek bilo tako. Vratimo se natrag u dane legendarnog Unitedovog gazde Matt Busbyja, igrači iz prve postave su samo mogli sanjati da zarađuju samo i dio tjedne plaće Rooneya u svom cijelom životu. Činjenica dokazana ugovorom koji je ponuđen od strane Uniteda, jednom od svojih igrača u 1965. godini.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Pismo pronađeno od strane unuka bivšeg golmana Crvenih vragova Pat Dunnea objavljeno je u Reddit i pokazalo je kako su stvari u nogometu radile prije više od 50. godina.

Slika pokazuje da je ponuda od 35 funti tjedna poslana prema tadašnjem golmanu dok su mu dali do znanja da bi mogao nastaviti pregovore sa ‘gospodinom Busbyjem’ ukoliko posjeti kultnog gazdu na Old Traffordu.

https://twitter.com/ManUtdNewz/status/785239186215473153

Čak i uz inflaciju – 35 funti je bilo vrijedno oko 640 današnjih funti, davne 1965. godine – a ta ponuda ne bi mogla privući ni dolazak novog igrača iz akademije u modernom nogometu.

[su_euro_soccer_bonus]

U godinu dana prije nego što je Engleska osvojila Svjetsko prvenstvo, to je bila i više nego privlačna ponuda za Dunnea, prije nego što je prodan u Plymouth za 5000 funti.

Ovaj ugovor je još jedan primjer zašto je nemoguće usporediti današnju nogometnu industriju sa prethodnim generacijama.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!