NaslovnicaVijestiKako je Kobe Bryant upoznao 17-godišnjeg Lionela Messija

Kako je Kobe Bryant upoznao 17-godišnjeg Lionela Messija

Sportski svijet je iz temelja potresla vijest da je slavni američki košarkaš Kobe Bryant tragično nastradao u padu helikoptera, a brojni sportisti i poznate ličnosti emotivno su se oprostile od košarkaške legende.

Kobe Bryant obožavao je da gleda nogomet, a prethodnih godina nikada nije krio da je veliki navijač i Barcelone.

On se nerijetko družio sa igračima Barcelone na njihovim ljetnjim turnejama po SAD-u, a bio je i gost Barce na Camp Nou.

Jednom prilikom, Kobe Bryant sastao se sa svojim velikim prijateljem Ronaldinhom koji ga je upoznao sa budućom svjetskom zvijezdom. Američki košarkaš je u intervjuu za ESPN prije nekoliko godina otkrio kako je tekla njihova zanimljiva konverzacija iz davne 2004. godine:

Ronaldinho: ”Kobe, upoznaću te sa momkom koji će postati najbolji nogometaš u povijesti!”

Kobe: ”Nema šanse, ti si najbolji!”

Ronaldinho: ”Ne, ne. Ovaj dječak će biti najbolji na svijetu”.

Taj 17-godišnji dječak bio je ni manje ni više nego Lionel Messi, koji je 2019. godine osvojio rekordnu šestu Zlatnu loptu (Ballon d’Or). Zanimljivo, nekoliko mjeseci nakon tog susreta, Ronaldinho je asistirao Messiju za prvi gol u dresu Barcelone, a ostalo je istorija.

Samo dvije nedjelje prije nego što će tragično nastradati, Kobe Bryant je u jednom intervjuu govorio o Messiju kao o jednom od najboljih sportista svih vremena, ne štedeći komplimente na račun Argentinca.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!